Acasă Economic Peste 40 de firme au oferit 1.300 joburi, la Bursa locurilor de...

Peste 40 de firme au oferit 1.300 joburi, la Bursa locurilor de muncă de la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Peste 40 de agenți economici și-au prezentat oferta de locuri de peste 1.300 joburi, la Bursa locurilor de muncă organizată de AJOFM Timiș joi, 11 mai, la Casa Tineretului Timișoara.

Pentru absolvenții cu studii medii, au fost 1.225 oferte, iar pentru cei cu studii superioare, numai 103.

Pentru cei cu studii medii, cele mai multe joburi se regăsesc în industria automotive, comerţ, industria alimentară, HORECA sau transporturi rutiere de mărfuri, iar pentru cei cu facultate – în domeniile comerţ, cercetare-dezvoltare în stiinţe naturale şi inginerie, industria software și automotive.

“Obiectivul este aducerea la aceeași masă a ofertei de muncă și cererea. Aici la Timișoara, mă bazez foarte mult pe Marcel Miclău, secretar general al ANOFM.

Am vorbit cu colegii mei de la OJOFM Timiș, cu Alfred Simonis, parlamentar, și cu Inspectoratul Școlar și îmi doresc să aduc împreună educația, elevii, angajatorii, dar și învățământul superior să arătăm realitatea economică și să mărim numărul orelor de practica în câmpul muncii.

Vrem și o schimbare a paradigmei în ceea ce înseamnă târgul locurilor de muncă doar cu pliantul”, a spus Marius Budăi, ministru muncii și protecției sociale, care a venit de la București, la bursa de la Timișoara, împreună cu Marcel Miclău.

Până la ora 11.00, erau aproape 2.000 de cetățeni care si-au cautat un loc de muncă.

Total șomeri în Timiș erau 1926. Rata șomajului în aprilie era de 0 59%. Cei mai mulți  26,22% erau șomeri cu vârsta de peste 55 de ani.

Comentarii

comentarii