Acasă Eveniment Peste 40 de persoane din Turcia, Afganistan Siria şi Pakistan, găsite de...

Peste 40 de persoane din Turcia, Afganistan Siria şi Pakistan, găsite de poliţiştii de frontieră ascunse în trei automarfare

564
DISTRIBUIȚI

Peste 40 de persoane din Turcia, Afganistan Siria şi Pakistan au fost găsite de poliţiştii de frontieră la sfârşitul acestei săptămâni, ascunse în trei automarfare când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. 

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Poliţiei de Frontieră Borş au făcut controlul amănunţit asupra unui automarfar în care se aflau doi cetăţeni români. Cu ocazia efectuării verificărilor, în interiorul compartimentului de marfă, au fost descoperiţi ascunşi douăzeci şi nouă de cetăţeni străini. Poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba de cetăţeni din Turcia şi Siria cu vârste cuprinse între 30 şi 60 de ani, toţi fiind solicitanţi de azil.

“Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Vărşand şi Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra a două automarfare conduse de doi cetăţeni bulgari. Acestea erau înmatriculate în Slovacia, respectiv Bulgaria şi transportau conform documentelor de însoţire a mărfii piese auto şi ţevi metalice pentru societăţi comerciale din Slovacia şi Germania. În urma verificărilor, în interiorul compartimentelor de marfă au fost descoperiţi ascunşi unsprezece cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 11 şi 31 de ani, solicitanţi de azil în România”, a anunţat Poliţia de Frontieră.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră fac cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Comentarii

comentarii