Acasă Actualitate Peste 42% dintre timișoreni sunt nemulțumiți de activitatea Primăriei Timișoara. Traficul, transportul...

Peste 42% dintre timișoreni sunt nemulțumiți de activitatea Primăriei Timișoara. Traficul, transportul în comun și lipsa parcărilor sunt cele mai mari probleme

1167
DISTRIBUIȚI

Traficul din oraș, transportul în comun și lipsa parcărilor sunt cele mai mari nemulțumiri ale timișorenilor, în această perioadă – conform Barometrului calității vieții în Timișoara, prezentat, vineri, 29 iunie, la Universitatea de Vest.

Cercetarea fost realizată de specialiștii de la UVT și de la Universitatea Politehnica Timișoara, și coordonată de lect. dr. Marius Matichescu. De asemenea, la întrebarea “Primăria Timișoara este eficientă în rezolvarea problemelor?”, cei mai mulți intervievați (peste 42%) au răspuns cu nu prea sunt de acord cu această afirmație. Starea clădirilor istorice, a drumurilor și a trotuarelor sunt alte trei nemulțumiri ale timișorenilor. “Cei mulțumiți de calitatea propriei vieții nu utilizează transportul în comun, ci propria mașină, dar sunt nemulțumiți de lipsa parcărilor din oraș. Cei care sunt mulțumiți de propria viață sunt mulțumiți și de o bună parte de serviciile care li se oferă în cadrul  orașului”, a spus Matichescu.

Pe de cealaltă parte, timișorenii sunt mulțumiți de facilitățile culturale, accesul la magazine și supermarket-uri, spațiile publice, piețele (Unirii, Traian…), de facilitățile sportive (terenuri, săli de sport), de licee, școli și grădinițe, de locuri de joacă pentru copii, servicii medicale, spitale și medici.

Prin urmare, specialiștii de la UVT și UPT vor organiza o dezbatere publică unde vor încerca, alături de autoritățile locale, să găsească soluții la două mari probleme, care devin tot mai complicate și creează tot mai mari nemulțumiri – mobilitatea și transportul în comun.

„Invităm la dezbatere autoritățile și responsabilii de la STP Timișoara, de la managementul traficului și colegii de la UPT. Încercăm să realizăm un club de specialiști care să poată să lucreze, iar în colaborare cu autoritățile locale să găsească și cele mai bune soluții, la aceste dificile probleme cu care se confruntă Timișoara de mai multă vreme”, a spus Matichescu.

Comentarii

comentarii