Acasă Actualitate Peste 500.000 de turiști așteptați la Timișoara, în anul Capitalei Europene a...

Peste 500.000 de turiști așteptați la Timișoara, în anul Capitalei Europene a Culturii

DISTRIBUIȚI

Timișoara va prelua titlul de Capitală Europeană a Culturii în week-end-ul 17-19 februarie 2023, când autoritățile au pregătit peste 50 de evenimente, de la concerte în aer liber, expoziții, la teatru în spații neconvenționale sau premiere de film. Pe tot parcursul anului 2023 vor exista foarte multe evenimente, astfel că la Timișoara sunt așteptați și turiștii, din țară și din străinătate.

Conform estimărilor, ar trebui să vină peste 500.000 de vizitatori care să și înnopteze la Timișoara.

 “Dacă e să ne raportăm strict la turiști, ne-am dori să ne apropiem de jumătate de milion. Când spun turiști, mă refer la persoane care să vină la Timișoara cu scopul de a vizita, a experimenta și de a se caza cel puțin o noapte. Ținta noastră este ca cel puțin 300.000 să fie turiști străini. Dacă ne raportăm la vizitatori, adică la toți cei care vin din afara Timișoarei, să participe la evenimente, să consume, să intre în obiectivele turistice, ne așteptăm la peste un milion. E ținta noastră minimă”, a declarat Simion Giurcă, președintele Asociației pentru Promovarea Timișoarei.

Simion Giurcă se va întâlni cu Daniel Stamatovici, directorul Aeroportului Timișoara, pentru a discuta despre noi curse externe, care să aducă turiști în Capitala Europeană a Culturii.

“Ne dorim o cursă Timișoara-Berlin, am avut niște acțiuni de promovare acolo, este o mare capitală, există factori de sprijin pentru noi acolo, avem o imagine bună, și cred că am putea să stimulăm interesul de acolo. Vrem să o cursă Timișoara-Viena. Am mai avut o cursă pe această destinație, dar a fost scoasă de companie din motive strategice. Există un interes din partea operatorilor economici din Timișoara, cu siguranță cursa va prinde. Acolo unde există și interes de business, cel care operează cursele poate să-și atingă încasările planificate. Iar a treia dorință este o cursă spre Israel, un zbor Timișoara-Tel Aviv. Vrem să atragem turiști din Israel. Mai sunt în discuții și alte zboruri cum ar fi de exemplu Timișoara-Basel, dar și alte destinații din Italia, unde putem să punctăm și alte orașe, e o țară din care au venit mulți aici, sunt mulți operatori economici italieni în Timișoara”, a mai spus Simion Giurcă.

În ceea ce privește turiștii asiatici, Simion Giurcă ar vrea ca aceștia să fie atrași spre Timișoara atunci când vin să viziteze Budapesta sau Belgrad.

“Am avut discuții, am putea avea turiști din Coreea de Sud, Japonia, China și India. Dar acestea sunt piețe pe care ar trebui să le dezvoltăm în anii următori. Ne străduim să aducem turiști și din țară cât mai mulți, astfel încât cifrele pe care le dorim să fie realizate. Ar reprezenta o crește importantă pentru turismul timișorean, o poziționare la un nivel nou. Îmi doresc ca anul 2023 să fie un an record pentru turismul timișorean, dar să fie un punct zero, un nou început, un nou parcurs, să rămânem în topul destinațiilor turistice din țară”, a mai spus Simion Giurcă.

Comentarii

comentarii