Acasă Actualitate Peste 500 de autovehicule abandonate în Timisoara, de la începutul anului. Reclamați...

Peste 500 de autovehicule abandonate în Timisoara, de la începutul anului. Reclamați online poliției dacă vedeți mașini lăsate în voia sorții!

660
DISTRIBUIȚI

Locuitorii Timișoarei care vor să sesizeze autovehicule abandonate pe domeniul public au la dispoziție aplicația pe de site-ul www.polcomtim.ro/autoab2018, dedicată acestei categorii, unde pot verifica dacă un autovehicul anume a fost deja sesizat de o altă persoană.

În aplicație pot vedea dacă este în lucru și în ce stadiu, dar și ce s-a constatat în urma verificărilor efectuate deja în cazul celor sesizate anterior. În aplicație pot fi căutate atât după numărul de înmatriculare, locație (stradă) sau marca autovehiculului. Peste 500 de autovehicule abandonate sunt înregistrate de la începutul anului în baza de date a poliției locale din urbea de pe Bega.

„Menționăm că polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră continuă să acționeze cu privire la problema autovehiculelor abandonate pe raza municipiului Timișoara care se transformă în adevărate focare de infecție și ocupă locurile de parcare ale altor autovehicule în special în cartierele orașului. Poliția Locală subliniază că în cazul tuturor acestor autovehicule trebuie respectate procedurile prevăzute de lege pentru a se putea determina dacă un autovehicul poate sau nu să fie ridicat de autorități de pe domeniul public, motiv pentru care termenele care trebuie respectate se pot prelungi la câteva luni, astfel că autovehiculele nu pot fi ridicate imediat de pe străzi. De la începutul acestui an, au fost înregistrate în baza de date a Poliției Locale un număr de 551 de autovehicule abandonate, fiind parcurși pașii prevăzuți de Legea 421/2002 privind identificarea și somarea proprietarilor să-și ia de pe domeniul public autovehiculele care se transformă de la zi la zi în focare de infecție, ori de declarare a abandonului în cazul în care proprietarii nu se conformează”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara..

Un număr de 284 de autovehicule au fost ridicate de proprietari din locurile în care se aflau care urmare a somațiilor aplicate de polițiștii locali, iar 136 dintre acestea nu se încadrează în această categorie având taxele plătite la zi sau nefiind în același loc de un an de zile. Alte 33 de autovehicule au fost ridicate cu sprijinul lucrătorilor de la Societatea Drumuri Municipale SA și transportate la depozitul din Calea Șagului, rămânând în lucru un număr de 98 de autovehicule. De asemenea, s-au întocmit un un număr de 86 de dispoziții de declararare a abandonului, respectiv de trecere în proprietatea Primăriei Timișoara.

 

 

Comentarii

comentarii