Acasă Actualitate Peste 5000 de elevi din Timiș susțin examenul de Evaluare Națională. Subiectele...

Peste 5000 de elevi din Timiș susțin examenul de Evaluare Națională. Subiectele la Limba și Literatura Română

918
DISTRIBUIȚI

În Timiș, cei 5359 de elevi înscriși la examenul de Evaluare Națională trec prin emoțiile primei probe: cea la Limba și Literatura Română. Toți cei care s-au prezentat în sălile de examen au fost atent examinați înainte de a intra în clase, conform măsurilor de prevenire a raspândirii epidemiei de coronavirus.

Dintre absolvenții clasei a VIII-a, 149 de copii cu cerințe educaționale speciale nu susțin astăzi examenul, în schimb participă la el 8 elevi din promoțiile anterioare.

Şeful Inspectoratului Școlar Timiș, Marin Popescu, spune peste 100 de copii cu cerințe educaționale speciale nu vor da examenul, la cererea părinților.

“Numărul de elevi care s-au înscris este de 5.359 dintr-un total de 5.500 de absolvenți și aș vrea să remarc diferența dată de cei 149 de elevi cu nevoie speciale în cazul căror  au venit solicitări din partea părinților care nu au dorit să ducă elevii la examenul de Evaluare Națională . Față de aceștia, avem opt elevi care nu s-au înscris din promoția actuală. Un procent de 99,85% de elevi de clasa a VIII-a participă la evaluarea națională”, spune Marin Popescu.

Subiectele la Evaluarea Națională 2020. Cum se rezolvă și care este baremul

La subiectul 1 de la proba scrisă de Limba și Literatura Română, elevii au avut de analizat un text de Sorin Titel și a trebuit să demonstreze apartența operei l genul epic.

La subiectul al doilea, punctul B, ei au avut de realizat o narațiune în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate.

Primele rezultate vor fi comunicate marți, 22 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen), iar contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

Comentarii

comentarii