Acasă Actualitate Peste 6.000 de elevi din Timiș nu au acces la educație online....

Peste 6.000 de elevi din Timiș nu au acces la educație online. Iată cum îi putem ajuta!

933
DISTRIBUIȚI

Conform Inspectoratului Școlar Județean Timiș, peste 6.000 de copii din județ nu au acces la educație online. Așadar, fie că ai un laptop, un PC sau doar componente din el, o tabletă sau chiar un telefon smart, pe care nu le mai folosești, orice aparatură tehnologică în stare bună de funcționare este binevenită pentru copiii fără acces la educația online.

Conform studiului național IRES, din aprilie 2020, numărul elevilor fără acces sau cu acces limitat la tehnologie IT este de peste 900.000, de 3,6 ori mai mare decât evaluarea Ministerului Educației.

De aceea echipa Științescu Timișoara s-a alăturat inițiativei EducaTM și împreună propun o soluție – o colectă de echipamente: smartphone-uri, tablete, laptopuri, desktop-uri, dar și periferice (display-uri, tastaturi, mouse-uri), ce vor fi donate copiilor fără acces la educația online.

Oricine poate contribui!

”Dacă reprezinți o companie care dorește să se implice prin donarea mai multor echipamente, scrie-ne pe adresa fundatiacomunitaratm@gmail.com sau educatm@onesource.ro.

Dacă tu și prietenii tăi puteți dona echipamente, completează acest formular și un voluntar EducaTM va veni să le ridice.

Pentru donații în bani, necesari completării / reparării echipamentelor colectate și/sau abonamente la internet, poți dona astfel: în Fondul Solidari în fața COVID-19 de pe platforma Timotion, prin SMS (2 EUR) la 8837 cu textul TIMIS, direct în contul Fundației Comunitare Timișoara deschis la BCR Timișoara: RO28RNCB0255151022940001 (cu mențiunea ”pentru educația online”)”, îndeamnă organizatorii.

Vă puteți implici și ca voluntar: pentru ridicarea de echipamente de la adresele indicate de donatori, pentru instalarea și pregătirea echipamentelor ce urmează a fi donate copiilor sau pentru asistarea copiilor de la distanță în utilizarea echipamentelor primite, prin completarea acestui formular.

”Acordăm prioritate copiilor care se pregătesc zilele acestea pentru examene de capacitate (15 iunie) și bacalaureat (22 iunie), dar vom derula campania până la începerea noului an școlar, în beneficiul tuturor copiilor din Timiș fără acces la educația online.

Credem în puterea comunităților și în puterea educației. Ambele pot schimba lumea. Atunci când dăm o șansă copiilor la un viitor prin educație, ne dăm și nouă șansa la o comunitate mai puternică și mai implicată. Așteptăm alături de noi pe oricine dorește să se implice. Cu toții putem contribui.”, a declarat Daniela Chesaru, director executiv Fundația Comunitară Timișoara.

”Educația online și educația digitală sunt astăzi impuse de pandemie, dar ele în fapt de mult ar fi trebuit să fie în centrul oricărui sistem educațional orientat spre un viitor sustenabil al inovațiilor, științelor și tehnologiei. Pandemia tocmai ne-a demonstrat asta. Să sperăm ca am înțeles și că va fi una dintre lecțiile pe care nu le vom uita.”, a subliniat Radu Ticiu, fondator EducaTM.

Rezultatele campaniei, până în prezent, cuprind:

42 laptop-uri, 107 telefoane smart, 32 tablete, 2 desktop-uri colectate de la donatori individuali, susținători ai accesului tuturor copiilor la educație;

150 unități de PC, în curs de colectare, donate de către o companie locală constant implicată în comunitate;

5.000 lei din donații și sponsorizări, pentru abonamente la internet și alte achiziții sau reparații necesare și implicarea a 18 voluntari.

Comentarii

comentarii