Acasă Cultura Peste 600 de români, la Balul acordării panglicii, la Liceul „Nicolae Bălcescu”...

Peste 600 de români, la Balul acordării panglicii, la Liceul „Nicolae Bălcescu” din Gyula

DISTRIBUIȚI

În sala de sport a orașului Gyula s-a desfășurat „Balul acordării panglicii”, manifestare tradițională dedicată elevilor absolvenți de clasa a XII-a, de la Liceul „Nicolae Bălcescu”, în 9 februarie.

La această manifestare a participat Florin Trandafir Vasiloni, consulul general al României la Gyula.

La eveniment au luat parte peste 600 de persoane: elevi și cadre didactice, părinți și alte rude ale elevilor absolvenți și oficialități, între care s-au numărat Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria și alți clerici din cadrul Episcopiei; Florin Trandafir Vasiloni, consulul general al României la Gyula; Daniel Banu, consulul general al României la Szeged; Görgényi Ernő, primarul oraşului Gyula; Tolnai Péter, vicepreședintele Consiliului Județean Békés; Ramona Lile, rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad; Tiberiu Juhasz, președintele Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU), Mariana Negreu Vetro, directorul Centrului de Documenhtare şi Informare al AŢRU; Gheorghe Cozma, directorul Oficiului AȚRU, redactori ai publicațiilor „Foaia Românească” și „Cronica”, realizatorii emisiunii „Ecranul Nostru”, a Studioului Teritorial al MTV 1, din Szeged, ș.a.

Au adresat cuvinte de salut directorul Maria Gurzău Czegledi, şi primarul Görgényi Ernő. Absolvenții celor două clase a XII-a au prezentat poezii şi cântece în limba română şi limba maghiară. Fiecare dintre cei 53 de elevi absolvenți, dar și oficialitățile prezente, au primit din partea elevilor din clasa a XI-a câte o panglică, cu imaginea Liceului „Nicolae Bălcescu”.

Momentul cel mai așteptat al serii l-a constituit numărul de vals, elevii fiind îmbrăcați în costume de bal iar elevele în rochie de mireasă. În prezent, la Liceul „Nicolae Bălcescu”, în clasele I-XII, învață un număr de 436 de elevi. Obiceiul numit „Balul acordării panglicii” este specific fiecărui liceu din Ungaria, pentru elevii absolvenți ai clasei a XII-a – a informat Consulatul României la Gyula, Ungaria.

 

Comentarii

comentarii