Acasă Actualitate Peste 8 la sută din adolescenții de 16 ani ai României au...

Peste 8 la sută din adolescenții de 16 ani ai României au experimentat consumul de canabis. #potaltfel – campanie antidrog și în Timiș

1348
DISTRIBUIȚI

Canabisul este cel mai consumat drog din România, iar în rândul tinerilor are cea mai mare trecere. De altfel, conform studiului ESPAD, doar o treime dintre tinerii din România consideră consumul ocazional  de canabis ca fiind riscant…

Agenția Națională Antidrog (ANA) a lansat o companie de informare și de reducere a consumului de droguri în rândul tinerilor și în cazul populației din alte categorii de vârstă. Campania, sunt titulatura #potaltfel, a fost lansată marți, 5 septembrie, și se va derula și în județul Timiș.

Conform ESPAD, în 2015, 8,1% dintre adolescenții de 16 ani din România au experimentat consumul de canabis, 6,1% au consumat în ultimul an, iar 2,9% dintre ei au fumat marijuana sau hașiș în ultima lună. Consumul de canabis până la vârsta de 16 ani a fost de 10,3% în rândul băieţilor, faţă de 6,1% în rândul fetelor.

1,4% dintre elevi au debutat în consumul de canabis la vârsta de 13 ani sau mai devreme. Proporţia băieţilor care au debutat într-un astfel de consum la vârsta de 13 ani sau mai devreme fiind de peste 2 ori mai mare decât cea a fetelor care au experimentat un astfel de consum – 2,0% băieţi, 0,8% fete. Doar aproximativ o treime dintre adolescenții de 16 ani din România consideră consumul experimental (o dată/ de două ori) și ocazional (rareori) de canabis ca având un risc ridicat (37,5%, respectiv 37,2%). Deși într-un procent mai mare, doar 60,2% dintre elevi consideră consumul regulat de canabis ca fiind riscant, la un nivel ridicat.

 

 

 

 

 

 

Comentarii

comentarii