Acasă Eveniment Peste 90 la sută dintre migranții ilegali forțează granița de vest a...

Peste 90 la sută dintre migranții ilegali forțează granița de vest a României pentru a intra în țară

473
DISTRIBUIȚI

Zona de vest a României este cea prin care aproape integral migranții pătrund în țară în drumul lor spre vestul Europei, a anunțat Lucian Bode, la Timișoara. Autoritățile folosesc mijloacele cele mai moderne pentru a găsi migranții, se apelează la camere cu termoviziune, drone, dar și un număr foarte mare de polițiști de frontieră. Cea mai mare parte a migranților ilegali sunt returnați în Serbia, a mai spus Bode.

”La nivelul structurii MAI, subiectul migrației e prioritar, fiind tratat cu responsabilitate. Regiunea Timișoarei e în prim plan, e vizată acea zonă specială la Gara de Nord. Noi avem un plan special pentru județul Timiș. Continuăm supravegherea aeriană, dar și cu alte operațiuni. Media zilnică de personal alocat pentru problemele legate de migrație este 160 de lucrători, cu 70 de mijloace auto”, a spus Bode, la Timișoara.

Ceea ce probabil nu se prea știe este că cea mai mare parte a migranților se întorc peste graniță, de unde au intrat în țara nastră. Statistica arată că de la 1 ianuarie până pe 13 iunie 2021 au fost 34.777 depistări de migranți ilegali, dintre care 8.226 reținuți, iar pentru 26.500 s-a luat măsura returnării în Serbia, în baza număsuri prevenire a intrării ilegale.

”Din total reținuți, 92% dintre migranți sunt interceptați la frontierele din vestul țării. 70% din ultima promoție de polițiști de frontieră  de la Oradea au ajuns aici. Avem mijloace de deplasare și echipamente, camere cu termoviziune, drone, etc. Suntem echipați corespunzător, dar dacă e nevoie creștem gradul de dotare”, a mai spus ministrul de Interne.

Gradul de ocupare la centrul de azil din Timișoara e de 42%. sunt 123 de persoane cazate.

O altă mare problemă legată de acest subiect este faptul că Poliția de Frontieră a ajuns un fel de… taxi. Instituția preia migranții, îi transportă la centrele de azil unde sunt arondați, iar după două zile aceștia ”evadează” din nou și revin la Timișoara.

Comentarii

comentarii