Acasă Administraţie Peste 900 de tone de deșeuri, ridicate în două luni din Kuncz....

Peste 900 de tone de deșeuri, ridicate în două luni din Kuncz. Păstrarea curățeniei în cartier rămâne acum în grija Poliției Locale Timișoara

505
DISTRIBUIȚI

În ultimele două luni, potrivit Primăriei Municipiului Timișoara, din cartierul Kuncz au fost ridicate 925 de tone de deșeuri, cele mai multe din zona bisericii. Acțiunea a fost desfășurată de mai multe departamente ale primăriei, de Retim și de Poliția Locală și s-a finalizat în minivacanța de Paști. Acum rămâne în grija polițiștilor locali ca spațiile din acest cartier să rămână curate. Amenzile drastice vor fi arma acestora.

„Și voi, timișorenii, puteți contribui la o Timișoară curată. Puteți economisi milioane de lei anual din bugetul primăriei, bani pe care municipalitatea îi poate folosi, de exemplu, la o salubrizare stradală mai bună”, afirmă reprezentanții primăriei. Aceștia vin și cu posibile soluții: depozitarea gratuită a mobilei vechi sau a deșeurilor din construcții la cele patru centre de colectare ale Retim sau ridicarea acestora, tot de către aceeași societate, dar contra cost, în cazul unor cantități mai mari. Detalii despre punctele de colectare ale Retim care preiau gratuit anumite tipuri de deșeuri găsiți aici: https://retim.ro/utile/puncte-de-colectare/.

„Aceste rampe clandestine nu sunt pur și simplu cetățeni, persoane fizice, care nu au contract cu RETIM și aruncă câte un sac de gunoi pe unde apucă. Vorbim inclusiv de deșeuri din construcții, de la firme care nu au, presupunem, contracte pentru ridicarea legală a acestor deșeuri. Am cerut Poliției Locale să intensifice controalele și să dea amenda maximă prevăzută de lege”, spunea și primarul Dominic Fritz, în aprilie.

La acel moment, din Kuncz fuseseră ridicate primele 700 de tone de deșeuri, acțiuni care au costat primăria 300.000 de lei. „Cu banii pe care îi cheltuim pentru curățarea rampelor clandestine, am putea construi câteva creșe, un mic stadion, am putea să facem lucruri mult mai de folos timișorenilor”, mai spunea, tot atunci, edilul.

Comentarii

comentarii