Acasă Actualitate Peste o sută de sindicalişti din Poliţie şi penitenciare au protesta la...

Peste o sută de sindicalişti din Poliţie şi penitenciare au protesta la Timișoara cerând aplicarea integrală a legii salarizării

DISTRIBUIȚI

O nouă acţiune de protest are loc joi, la Timişoara, în faţa Palatului Administrativ. Aproape o sută de sindicalişti din toate structurile poliţiei şi gardieni de la Penitenciarul din Timişoara, dar şi colegi de-ai lor din Arad s-au adunat cer aplicarea integrală a legii salarizării. 

Protestatarii au vuvuzele şi pancarte şi îşi strigă nemulţumirile în faţa Palatului Administrativ unde funcţionează Prefectura şi Consiliul Judeţean Timiş. Ei solicită aplicarea integrală a legii salarizării şi actualizarea pensiilor militare de serviciu.

Spun că nu vor să mai fie folosiţi pentru sancţionarea celor care nu poartă masca de protecţie ori n-au certificate verzi COVID şi cer aplicarea Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice 153/2017, pe care partidele aflate la guvernare au votat-o în urmă cu mai mulţi ani, dar ar dori să o suspende, iar aceasta ar crea inechităţi în privinţa veniturilor în rândul a sute de mii de bugetari.

Protestul sindical de la Timişoara este programat să dureze până la orele 14.00, iar acţiuni similare se desfăşoară şi în alte oraşe din ţară.

Sursa: news.ro

Comentarii

comentarii