Acasă Actualitate Petiție către Primăria și Consiliul Local Giroc pentru asfaltarea și introducerea canalizării...

Petiție către Primăria și Consiliul Local Giroc pentru asfaltarea și introducerea canalizării pe 3 străzi din Chișoda

184
DISTRIBUIȚI

Un grup de cetățeni au făcut o petiție adresată Primăriei și Consiliul Local Giroc prin care ei cer asfaltarea și introducerea canalizării pluviale pe străzile Orizont, Strugurilor, Parului, din satul Chișoda, comuna Giroc, județul Timiș.

”Vă adresăm această petiție în numele celor care locuiesc și sunt proprietari pe Străzile Orizont, Strugurilor, Părului – Sat CHISODA, Comună GIROC. Cu toții împărtășim preocupări comune pentru mai bunul mers al lucrurilor în Comună GIROC, așa încât sperăm să tratați cu egală seriozitate nemulțumirile tuturor, indiferent de zona în care locuim. Această petiție se vrea una a promovării dialogului între comunitate și administrația locală, dar și a responsabilizării. În calitatea noastră de contribuabili, considerăm că de o parte din banii pe care-i plătim că taxe și impozite ar trebui să beneficieze și comunitatea noastră, prin programe de îmbunătățire a infrastructurii și pentru creșterea calității vieții.                                                    

Dorim să ne exprimăm îngrijorarea cu privire la starea Străzilor Orizont, Strugurilor, Părului, fiind drumuri cărora le lipsește asfaltul și rețeaua de colectare a apei pluviale, drumuri pline de gropi, denivelări și praf sau noroi. Sunt străzi parcurse zilnic de automobile și pietoni. 

Situația este și mai gravă în sezonul ploios sau la ieșirea din iarnă. Pentru a fi foarte exacți, trebuie să spunem că în oricare din lunile anului străzile noastre sunt pline de capcane la fiecare pas și, prin degradarea continuă a suprafeței de rulare pe zone din ce în ce mai mari, a devenit de mult timp pur și simplu drumuri de țară foarte prost întreținute. O consecință directă și gravă a stării carosabilului este cantitatea foarte mare de praf ce se ridică în atmosfera la trecerea autovehiculelor, care afectează practic toate locuințele din zona, nu doar pe cele din imediată apropiere a drumurilor. Praful se ridică indiferent de viteză de rulare a mașinilor, iar unele mașini chiar circulă cu viteze mari.  

Vă solicităm în consecință să ne răspundeți în termenul legal. Nu printr-un mesaj care să se limiteze la “Nu sunt bani, nu avem ce face, mai lipsește o hârtie, punct”, ci prin unul cât se poate de documentat și cât mai la subiect, în care să ne spuneți dacă, cum și când vor fi rezolvate aceste probleme, cu termene precise. Am vrea, spre a va dovedi deschiderea noastră, să mai adăugăm și că luăm în calcul și transmiterea acestei petiții – care, trebuie subliniat, rămâne adresată dumneavoastră în fapt – și către alte instituții, un demers onest și constructiv în esență, care ar trebui să aibă o influență pozitivă asupra rezolvării necesităților noastre.  

Încheiem prin a spune că ne rezervăm dreptul că – în măsură în care problemele pe care vi le-am adus în atenție nu se vor rezolva sau nu vor primi un răspuns corespunzător – să va mai adresăm și alte petiții sau chiar să ne promovăm demersul și cu ajutorul unor instituții de presă și alte instituții ale statului.  

Pe această cale solicităm instituției dumneavoastră să ia măsuri pentru remedierea situației expuse.

Astfel, solicităm următoarele:  asfaltarea străzilor Orizont, Strugurilor, Părului; construirea rețelei de canalizare pentru colectarea apei pluviale;  toate cele necesare pentru a putea circulă în siguranță pe străzile Orizont, Strugurilor, Părului”, se arată în petiție.

Comentarii

comentarii