Acasă Actualitate Petru Ilieșu, cu sprijinul sponsorilor, a construit 5 case pentru oamenii fără...

Petru Ilieșu, cu sprijinul sponsorilor, a construit 5 case pentru oamenii fără adăpost. În 2024, va mai ridica 2

DISTRIBUIȚI

Fundația Timișoara 89, fondator scriitorul Petru Ilieșu, a organizat retrospectiva anuală, dar și expoziția video și performance, Gheorghe Fikl, miercuri 12 iunie, de la ora 19.00, despre opera lui Fikl a vorbit prof.univ.dr. Marcel Tolcea.

Și în 2023, preocuparea principală a lui Ilieșu a fost dezvoltarea capacității de cazare  în complexul social Arhipelag, din cadrul fundației, și în centrul de cazare pentru persoanele rămase fără adăpost, cu genericul “O casă pentru fiecare”.

Este proiectul de căpătâi în următorii ani.

Concret, Ilieșu, cu sprijinul prietenilor și sponsorilor, a construit 5 case, 17 dormitoare și 56 locuri de cazare. 45 au fost acreditate.

În luna iunie 2024, există cazate 51 de persoane, femei și bărbați, cu diferite vârste și tineri proveniți din centrele de plasament. Majoritatea suferă de diferite boli fizice și psihice.

“Există o lipsă totală de locuințe sociale, iar asta face ca beneficiarii fundației să rămână permanent dependenți de serviciul nostru.

Unii nu vor pleca niciodată de aici. Am avut de-a lungul anilor mai multe decese.

A fost o persoană care a locuit în Arhipelag 17 ani și a murit în aprilie 2024”, a fost mesajul lui Ilieșu.

Petru Ilieșu preconizează că anul acesta va mai construi una sau două case, iar banii vin din sponsorizări.

De asemenea fundația a continuat să distribuie ajutoare umanitare atât individuale, cât și pentru organizațiile neguvernamentale sau instituții sociale.

“Fără sprijinul administrației locale și al sponsorilor nu ne-am fi descurcat. Mulțumesc colegilor și prietenilor care ne-au ajutat”, a fost mesajul lui Ilieșu.

Partenerii fundației sunt Primăria Timișoara, Spitalul Județean Timișoara, Spitalul Municipal, Universitatea de Vest, Cantina Socială, Azilul de Noapte, spitalele de psihiatrie.

Sprijinul financiar provine de la clubul Rotary Timișoara, clubul Lions, o organizație suedeză, Rotaract, etc.

Seara s-a încheiat cu o mica distracție în grădină cu muzică și prieteni, lângă tradiționalul ceaun cu gulaș și papricaș, la un pahar de vin ghiurghiuliu.

 

Comentarii

comentarii