Acasă Actualitate Petru Ilieșu, Timișoara 89: ”Să ne apărăm de Covid19, avem nevoie de...

Petru Ilieșu, Timișoara 89: ”Să ne apărăm de Covid19, avem nevoie de măști, mănuși, dezinfectanți…!”

590
DISTRIBUIȚI

În Centrul de cazare al Fundației Timișoara 89, pe lângă cei care provin din fostele case de copii și pe lângă bolnavii (persoane cu dizabilități) sau care se află sub medicație și în tratament (amputații, răni deschise etc.) locuiesc 19 persoane în vârstă (8, peste 60 de ani și 11, peste 65 de ani).

Scriitorul Petru Ilieșu, directorul fundației, face apel către comunitate, companii și instituții, să vină în sprijinul fundației Timișoara 89, fiindcă întreg personalul este supus unui risc foarte mare la infecția cu Covid19, în lipsa echipamentelor de protecție: mănuși, măști, dezinfectați etc.

”Cu toate că personalul fundației este expus (nu are cum ”să stea acasă”) și în primejdie de contaminare din cauza mobilității impuse de serviciu, ducem lipsă de soluții dezinfectante, mănuși și măști de protecție.

Menționăm că, fiind un ONG, personalul minimal al fundației nu beneficiază de nici un fel de sporuri (de risc, tichete de vacanță, bonificații etc.), ceea ce nu îi oprește pe angajați să fie, ca întotdeauna de altfel, în prima linie a urgențelor. Dincolo de aprecieri și susținere morală avem nevoie acum de sprijin concret”, este mesajul lui Ilieșu.

Comentarii

comentarii