Acasă Eveniment Piaţa Iosefin din Timişoara a fost finalizată

Piaţa Iosefin din Timişoara a fost finalizată

DISTRIBUIȚI

GALERIE FOTO

Reprezentanţii municipalităţii timişorene promit că până de Crăciun comercianţii din vechea piaţă Iosefin se vor putea muta în noua locaţie construită de Primăria Timişoara. Noua piaţă din Iosefin va avea subsol, parter şi două etaje. Suprafaţa utilă a noii pieţe este de aproape 70.000 de metri pătraţi şi a costat aproape 15 milioane de lei.

Robu nu mai vrea speculanţi în pieţe

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, spune că nu mai vrea speculanţi în pieţele din Timişoara. „Am investit aici aproape 15 milioane de lei pentru ca agricultorii să poată să îşi vândă mărfurile în condiţii decente. Nu este normal ca alţii să beneficieze de pe urma ţăranilor şi a producătorilor. Vom încerca să eliminăm speculanţii din pieţe. Îi rog pe cei care au informaţii despre astfel de oameni să vină la mine”, a spus primarul Timişoarei.

Licitaţii pentru spaţii

Victor Ştefan, directorul Administraţiei Pieţelor din Timişoara, spune că în cel mai scurt timp se vor organiza licitaţii pentru spaţiile din noua Piaţă Iosefin. „În noua piaţă vor funcţiona, la parter, mai multe standuri, unde vor fi vândute fructe şi legume. Pentru aceste spaţii nu se vor organiza licitaţii, însă la etajele superioare vor fi licitaţii pentru desemnarea celor care vor vinde produse în această piaţă”, spune Victor Ştefan.

Clădire cu patru niveluri

Noua clădire care va adăposti Piaţa Iosefin va avea patru niveluri: parter, mezanin şi două etaje. Una dintre halele în care se vindeau diverse produse alimentare a fost demolată încă de anul trecut. În momentul de faţă, a mai rămas o singură hală, în care se vând doar fructe şi legume. Şi această hală va fi demolată, după ce comercianţii se vor muta în noua piaţă construită de municipalitate. Cel mai probabil, această hală va fi demolată anul viitor, iar în locul ei se vor face două drumuri de acces şi o parcare.

{vsig}galerie/iosefin{/vsig}

 

 

Comentarii

comentarii