Acasă Eveniment Piaţa Lucrurilor Libere, din nou la Timişoara

Piaţa Lucrurilor Libere, din nou la Timişoara

476
DISTRIBUIȚI

piata lucrurilor libere 5„Fără bani. Fără troc. Doar cadouri. E o zonă temporar autonomă, în care se instituie economia cadoului”

Sâmbătă, 29 iunie, în Parcul Botanic Timişoara va avea loc cea de-a cincea ediţie a Pieţei Lucrurilor Libere, între orele 10.00 -16.00.

Evenimentul este organizat de Timişoara în Tranziţie, în colaborare cu dincolodebani.ro, CRIES, Atelier D.I.Y., Comunitatea Stanciova şi R9TM.

„O piaţă a lucrurilor libere e un loc în care fiecare dintre noi contribuie cu lucruri încă folositoare şi în stare bună, cu idei, meşteşuguri, zâmbete, talent, prietenie, bucurie, discuţii şi multe altele; lucruri pentru care noi, ca şi comunitate, ne putem întâlni pentru a le împărtăşi. Fără bani. Fără troc. Doar cadouri. E o zonă temporar autonomă în care se instituie economia cadoului ca alternativă la modelul de distribuire a resurselor bazat pe bani sau schimburi”, este mesajul organizatorilor.

Toţi participanţii sunt responsabili pentru obiectele pe care le aduc, pentru standul ce şi-l crează şi pentru ce lasă în urmă. Obiectele care rămân pot fi oferite pe dincolodebani.ro sau păstrate pentru ediţia următoare a pieţei.

„Important şi diferit e că nu se vor oferi doar obiecte, ci şi servicii, căci scopul nu e doar să scăpăm de obiectele vechi sau să luăm gratis altele noi, ci şi să oferim din timpul şi cunoştinţele noastre unor oameni ce ne pot deveni prieteni dragi”, susţine Teodora Talpeş, unul dintre organizatori.

Comentarii

comentarii