Acasă Actualitate „Pianina bucuriei” prinde viață la Casa Bredicenilor din Lugoj

„Pianina bucuriei” prinde viață la Casa Bredicenilor din Lugoj

DISTRIBUIȚI

La Casa Bredicenilor din Lugoj va fi inaugurată, în această săptămână, „Pianina bucuriei”. Instrumentul a ajuns la Lugoj în cadrul unui proiect cultural inițiat de către Asociația Bulgarilor Catolici din Germania și derulat în parteneriat cu Clubul Rotary Timișoara.

„Pianina bucuriei e pentru cei care nu au acces la un pian, dar doresc să cânte și să se exprime artistic fără emoții și inibiții. Deocamdată, pianina este amplasată în incinta Casei Bredicenilor, dar la primăvară dorim să găsim o soluție să o punem în curte, în spațiu deschis, dar va trebui să-i punem o copertină, pentru a fi protejată de intemperii. Pianina va fi la dispoziția lugojenilor și oricine poate cânta la ea.

Inaugurarea proiectului <Pianina bucuriei, la Casa Bredicenilor> va avea loc joi, 19 octombrie, la ora 17, printr-un program muzical susținut de Corul de copii al Academiei Lugoj Clasic, dirijat de Claudia Crețiu, și de tânărul muzician Mihai Reja, în prezența membrilor Cluburilor Rotary din Timișoara și Lugoj”, ne-a declarat Henrieta Szabo, directoarea Bibliotecii Municipale Lugoj și coordonatoarea activităților culturale în Casa Bredicenilor.

Comentarii

comentarii