Acasă Cultura Pianistul ruso-român, Andrei Ivanovitch, vine din Rusia pentru un concert la Filarmonica...

Pianistul ruso-român, Andrei Ivanovitch, vine din Rusia pentru un concert la Filarmonica Banatul Timișoara

DISTRIBUIȚI

Asociația Culturală Salvați Patrimoniul Timișoarei și Filarmonica Banatul organizează un concert simfonic, în 29 noiembrie, de la ora 19.00, în sala Capitol a filarmonicii.

Solist va fi pianistul ruso-român, Andrei Ivanovitch, care vine din  Rusia pentru acest eveniment, iar dirijor, Gheorghe Costin.

Din program: F. Mendelsoohn, Uvertura Hebridele, Op 26 și Simfonia nr. 4 în La major, op 90 italiana și Ceaikovski, concertul pentru pian și orchestră, nr. 1 în si bemol, minor, Op23.

”Aceasta, desigur, este o poveste nebună care s-a dezvoltat dintr-o simplă dorință umană de a nu fi „Ivan, care nu-și amintește de rudenie” … Împărțit între cele două state, Banatul (Serbia / România) este locul de naștere al lui Ion Ivanovici, strămoșul meu, un compozitor celebru, autor al numeroaselor lucrări populare, inclusiv valsul „Valurile Dunării”.

Vizita mea recentă în aceste locuri s-a pus în mișcare – într-un mod complet total mondial! – mecanismele care te fac să te înclini doar și să asculți în tăcere zâmbetul lor încrezător, permițând tot ceea ce este destinat să fie realizat …

Și, cu toate acestea, sunt recunoscător tuturor celor care văd aceste procese așa cum fac eu, care sunt pasionați de procesul de întoarcere a istoriei, de rădăcinile lor și care contribuie sincer la cele mai strălucitoare laturi ale lumii, prietenie, dragoste, muzică.

Lasă Dunărea și valurile sale să devină un simbol al râului, nu deconectarea, ci unirea, comună și iubită pentru mulți …”, mărturisește Andrei Ivanovitch.

 

Comentarii

comentarii