Acasă Actualitate Piaţa Libertăţii, cu arbori ”ecologici” din plastic. ”Urmează reclamele la măştile de...

Piaţa Libertăţii, cu arbori ”ecologici” din plastic. ”Urmează reclamele la măştile de Oxigen”

1097
DISTRIBUIȚI

Aspectul Pieţei Libertăţii din Timişoara a fost mult comentat, înainte de modernizare, că era prea murdară, cu cuiburi de boschetari şi de porumbei care îşi făceau “toaleta” în apa neschimbată din cocheta fântână de la poalele statuii, iar după reabilitare, că ar fi prea roşie şi prea lipsită de verdeaţă.

S-au plantat câţiva copaci, dar noua populaţie de IT-şti ai oraşului au avut idei: să sluţim de tot Piaţa Libertăţii şi să o transformăm în “cutii inteligente”, un accumulator gigant de la care să se poată încărca telefoanele mobile. Ba, mai propuneau şi copaci “ecologici”, verzi, dar artificiali.  

Fostul viceprimar al Timişoarei, Adrian Orza, a reacţionat pe pagina sa de facebook, oripilat de copacul alb (ca un baston pentru nevăzători) care a înlocuit imaginea magnoliilor de acum 15 ani, din Piaţa Libertăţii.

“Fiindca nu puteam să ne încărcăm telefoanele şi alte device-uri la vechii arbori din Piaţă, i-am taiat. Şi am instalat arbori moderni. Care ne dau energie. Conform sloganului ‘…Credem în protejarea mediului înconjurător și în puterea fiecăruia dintre noi de a contribui la aceasta. Oferim clienților noștri modalități unice prin care pot participa la schimbarea viitorului nostru într-unul mai bun….”- Restart Energy.
Interesant silogism… Urmează reclamele la măştile de Oxigen!”, spune Adrian Orza, care păstrează în memorie vechea imagine “umană” a pieţei, la fel ca mulţi alţi timişoreni neaoşi.

Comentarii

comentarii