Acasă Eveniment Picnic cinematografic sub stele, la Observatorul Astronomic Timişoara

Picnic cinematografic sub stele, la Observatorul Astronomic Timişoara

402
DISTRIBUIȚI

Laszlo Farkas dir observatorului

Acces pe bază de rechizite şcolare

Pentru al doilea an, Observatorul Astronomic Timişoara, care este un obiectiv turistic unic în vestul țării, va fi deschis publicului larg, în noaptea de 14 august, când ploaia de meteoriţi ai perseidelor va avea vizibilitate maximă.

Cu acest prilej va fi găzduit un picnic cinematografic sub stele, de la ora 21.30.

„Pentru ca noi, oamenii, să realizăm cât de mici suntem pe acest bulgăr de rocă numit Pământ, avem nevoie de o perspectivă mult mai largă asupra Universului, perspectivă care ne este oferită de astronomie”, a declarat dr. Laszlo Farkas, directorul Observatorului Astronomic (str. Axente Sever, nr. 1, aflat în zona Piaţa Bălcescu – str. Feldioara).

Proiecția filmului va avea loc în curtea plină de vegetație a observatorului, astfel, pentru o bună vizionare, participanții sunt invitați să-și aducă pătură sau izolir.

Biletele de acces la eveniment sunt rechizite școlare (caiete, stilouri, penare, ghiozdane, blocuri de desen, acuarele etc.), care vor fi donate celor 150 de copii și tineri marginalizați social, aflați în serviciile Fundaţiei Rudolf Walther Timişoara, pentru a-i sprijini să meargă la școală. Evenimentul este organizat de Pelicula Culturală.

Fundaţia Rudolf Walther are ca obiectiv educarea, îngrijirea şi formarea pentru viaţă a copiilor proveniţi din familii cu un nivel de trai foarte scăzut, victime ale dezastrelor naturale şi din familii marginalizate social.

Comentarii

comentarii