Acasă Actualitate Picnic în pustă cu sute de participanți și delicii culinare, la 45...

Picnic în pustă cu sute de participanți și delicii culinare, la 45 de km de Timișoara

DISTRIBUIȚI
Sute de participanți, delicii culinare tradiționale, muzică și dansuri, îmbinate cu expoziții de artă și vizite surpriză la obiectivele turistice din zonă.
 
Toate acestea și multe altele s-au desfășurat cu prilejul unei inedite manifestări, Picnic în Pustă la Otelec, și a avut un succes extraordinar, în acest weekend, mai ales că participanții s-au bucurat de prezența frumosei primărițe Silvia Fechete.
 
Evenimentul a fost cofinanțat de Consiliul Județean Timiș.
 
Astfel, micuța localitate, Otelec, aflată la 45 de km de Timișoara, a devenit o destinație de turism cultural durabil cu mare priză la public.
 
Activitățile au avut scopul de promovare a patrimoniului cultural local create în jurul specificului natural al vestului țării. 
 
Picnic în Pustă la Otelec a sărbătorit frumusețea naturii și diversitatea culturală a câmpiilor Banatului și a celebrar oamenii, tradițiile și viața de zi cu zi a bănățelor.
 
Situat la granița de vest a țării – în imediata apropiere a frontierei cu Serbia și Ungaria – Otelec se numără printre destinațiile privilegiate ale Banatului, unde poți ajunge călătorind cu barca, bicicleta sau cu mașina. 
 
Permanent legată de râul Bega de-a lungul existenței sale, localitatea îi valorifică astăzi potențialul nu doar la nivel local, ci și în cadrul Euroregiunii Dunăre-Criș-Mureș-Tisa (DKMT).
 
Comuna are în prezent 1.800 de locuitori și se bucură din plin de beneficiile multiculturalității Banatului! 
 
Pe de o parte, prin prisma activei comunități maghiare din Otelec, reprezentată astăzi de o treime din populația sa, iar pe de alta, prin prisma bogatului patrimoniu cultural lăsat în urmă de șvabii bănățeni care au trăit în Iohanisfeld. 
 
Legăturile vii – menținute de apropierea geografică cu cele două țări vecine – și implicarea comunității locale reprezintă astăzi punctul de pornire al unui demers care își propune să tranforme comuna Otelec într-o importantă destinație de turism cultural durabil în anii ce vin.
 
Proiectul Otelec – destinație de turism cultural durabil este un proiect menit să valorifice potențialul local de dezvoltare a turismului cultural durabil și ca obiective valorizarea spațiului DKMT prin evidențierea patrimoniului cultural local al comunei Otelec și a patrimoniului natural reprezentat de râul Bega ce leagă comuna Otelec direct de Serbia, ca membru al DKMT.
 
Proiectul este realizat de Primăria Comunei Otelec în colaborare cu Asociația My Banat și este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș prin Programul TimCultura 2023.

Comentarii

comentarii