Acasă Cultura Pictorul Mihai Olteanu şi-a deschis o nouă expoziţie, la Galeria Primăriei Timişoara

Pictorul Mihai Olteanu şi-a deschis o nouă expoziţie, la Galeria Primăriei Timişoara

DISTRIBUIȚI

pictorCelebrul pictor Mihai Olteanu şi-a deschis o nouă expoziţie la Galeria Primăriei Timişoara, pe strada Mihai Eminescu nr. 1, în centrul oraşului, cu tema principală florile.
“E o nostalgie şi o bucurie a florilor de vară vesele şi multicolore. Florile mele sunt ori foarte-foarte calde, ori foarte-foarte reci, ori foarte-foarte melancolice, ori foarte explozive. Florile iau din sensibilitatea ta şi o transmit mai departe. O floare te simte. În momentul în care se lasă pictată, nu poate să fie pictată decât cu sentimentele pe care tu le ai”, a declarat maestru Mihai Olteanu.
Cu acest prilej el a vorbit şi de faptul că eleganta galerie nu are un nume. “Are mai mult de doi ani Galeria Primăriei şi nu i s-a dat un nume. Oare populaţia trebuie să se orienteze, atunci când vrea să vină la o expoziţie, cu vis-a-vis de bancă sau de Prospero? Să nu ştie cum se cheamă o galerie atât de importantă? E un păcat. Când îmi invit prietenii la vernisaj trebuie să le spun să vină vis-a-vis de bancă sau lângă Prospero. I-am spus primarului de această problemă şi mi-a spus că nu are consilier care să se ocupe de chestiune. Domnule primar, lasă-te pe mâna unor artişti cărora nu le trebuie bani şi glorie, ci vor să facă ceva pentru oraşul Timişoara – Capitală Culturală Europeană nu numai în 2021, pentru că acel an va trece aşa de repede, încât noi nu ne vom da seama. Timişoara Capitală Culturală Europeană va înseamna ce a însemnat oraşul nostru în 1989. Dacă şansa din 2021 o pierdem cum am pierdut-o pe cea din 1989,  atunci va fi grav. Ne merităm soarta. Cultura e un valoare naţională de la care ar trebuie să plece orice politician. Cultura e cea mai sfioasă şi stă în umbră şi ziua şi noaptea şi nu plânge şi nu strigă, stă şi aşteaptă o dimineaţă când cineva va veni şi va spune: Domnilor nu vreţi ca acolo pe frontispiciul acelei clădiri unde se află Galeria Primăriei să punem un nume?”, a spus Olteanu.
Întotdeauna pictorul Mihai Olteanu prezintă la o expoziţiei cele mai noi lucrări. Cât a lucrat pentru aceasta? Iată răspunsul maestrului: „Eu nu lucrez pe expoziţie. Nici vorbă. Eu muncesc de dimineaţă până noaptea şi pe cicluri artistice. Iau o temă pictez până o epuizez. E ca şi într-un roman fluviu”, a explicat Olteanu.

Comentarii

comentarii