Acasă Actualitate Pictură în natură! Mitropolia Banatului marchează Ziua internațională a copiilor la Timișoara 

Pictură în natură! Mitropolia Banatului marchează Ziua internațională a copiilor la Timișoara 

417
DISTRIBUIȚI

Mitropolia Banatului prin Arhiepiscopia Ortodoxă Timișoara și Atelierul de pictură Buna Vestire marchează Ziua internațională a copiilor în capitala Banatului, în 1 iunie, între orele 14 -16.

Manifestarea culturală Pictură în natură va avea loc, în parcul Catedralei, la care pot participa copiii cu vârste cuprinse între 14 -16 ani.

De asemenea, tot de Ziua internațională a copiilor 2021, micuții din Timișoara, împreună cu familiilor lor, sunt invitați, în 1 iunie, la un tur ghidat în care ei vor putea descoperi în lucrările expoziției Puls 20  detalii interesante și captivante. Descoperim arta prin joacă în expoziția Puls 20. Va fi un prilej de împrietenire cu arta contemporană, de explorare și învățare activă despre modalitățile de exprimare ale artiștilor contemporani din România.

Turul este susținut de Maria Orosan-Telea, istoric de artă, lector la Facultate de Arte și Design din Timișoara și mama lui Victor, un băiețel de 5 ani. Evenimentul se adresează copiilor cu vârste între 6 și 12 ani.

Participarea este gratuită. Numărul de locuri este limitat și necesită înscriere prealabilă la adresa email kunsthallebega@kunsthallebega.ro „Prin sinergia dintre o scenă artistică entuziastă (care a așteptat 12 ani acest moment de recunoaștere) și competența specialiștilor din muzeu și din jurul acestuia s-a născut un remarcabil act de curatoriat colectiv. Rezultatul este această expoziție, deschisă la sediul MNAC sub titlul După doisprezece ani. Producția artistică din România în 180 de lucrări, și prezentată acum la Kunsthalle Bega sub un titlu mai adecvat: Puls 20”, transmite curatorul expoziției, Călin Dan.

 

 

Comentarii

comentarii