Acasă Cultura Pictură şi căi de meditaţie : Vernisajul expoziţiei “Lumini noi – uşi...

Pictură şi căi de meditaţie : Vernisajul expoziţiei “Lumini noi – uşi întredeschise”, la Bastionul Timişoara

427
DISTRIBUIȚI

vineri LeonVreme2014Vineri, 20 iulie, la ora 19, la Calpe Gallery Timişoara, de la Bastion, va avea loc vernisajul expoziţiei “Lumini noi –uşi întredeschise”. Curator Călin Petcana.

“A fi abstract cu amintiri” – este notaţia făcută de Klee în jurnalul său, citat de criticul de artă Deliu Petroiu într-un articol scris despre pictorul Leon Vreme în 1974. “Aici, în această notaţie, se găseşte punctul de plecare şi explicaţia acelei forţe secrete de comunicare cu care pictura lui Vreme farmecă şi emoţionează, deschizând, în acelaşi timp, nebănuite căi de meditaţie”, se mai arată în articol.
Peste ani, în 2009, criticul de artă Coriolan Babeţi afirma: “Neclintit de mode, de curente şi curenţi, Leon Vreme a tradus, în repetiţiile lui gestualiste, simplitatea picturii ca manifestare a luminii.”
Lucrările recente ale pictorului Leon Vreme, realizate în intervalul 2012-2014, reunite în expoziţia “Lumini noi – uşi întredeschise” la Calpe Gallery, sunt o confirmare a celor afirmate mai sus, dar şi o deschidere. Expoziţia rămâne deschisă până în data de 5 iulie.

Comentarii

comentarii