Acasă Eveniment ”Pirații” de pe taxiurile cărășene – sancționați

”Pirații” de pe taxiurile cărășene – sancționați

419
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii rutieri din Caraș-Severin au desfăşurat o acţiune de verificare a legalităţii transportului în regim de taxi pe raza întregului judeţ, în urma căreia au fost aplicate 63 de sancţiuni contravenţionale. 26 dintre acestea au fost pentru încălcarea legii privind transportul în regim taxi şi de închiriere. Scopul urmărit de oamenii legii a fost de a-i identifica şi sancţiona pe cei care nu posedă documente legale de practicare a taximetriei pe raza judeţului Caraş-Severin, persoane care, prin activităţile ilicite desfăşurate pot afecta bugetul local şi siguranţa clienţilor.

În cadrul acestor activităţi au fost controlate 165 de autovehicule. Conducătorii auto a 11 autoturisme au fost sancţionaţi contravenţional de oamenii legii, fiindcă nu au respectat limita legală de viteză.

”Pentru a evita situaţiile neplăcute, le recomandăm tuturor celor care vor să beneficieze de transportul în regim taxi să apeleze pentru efectuarea unei comenzi  la un dispecerat taxi, să se informeze atent asupra tarifelor afişate, să solicite neapărat bonul fiscal la finalul cursei, întrucât este documentul în baza căruia se pot depune eventualele reclamaţii referitoare la calitatea serviciului sau comportamentul şoferului”, atrage atenția agentul de poliție Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

De asemenea, este recomandat sa fie evitate autovehiculele neinscripţionate, fără cupola „taxi” sau cele ce prezintă defecţiuni vizibile – caroserie avariată, anvelope uzate, faruri nefuncţionale”.

Comentarii

comentarii