Acasă Administraţie Pista de canotaj de la Surduc e înlocuită cu un Centru Multifuncțional...

Pista de canotaj de la Surduc e înlocuită cu un Centru Multifuncțional înainte de ajunge proiect

481
DISTRIBUIȚI

Consilierii județeni au aprobat o serie de modificări legate de proprietatea unor terenuri din zona lacului Surduc, prin care acestea trec de la Comuna Fârdea la CJT. În spatele acestei denumiri tehnice se află, de fapt, anunțul închiderii definitive a proiectului prin care pe lac se amenaja o pistă de canotaj, cu anexele sportive aferente. Vestea bună este că în loc se va ridica un Centru Multifuncțional pentru Dezvoltare Zonală. Consilierii județeni au fost nevoiți să aprobe modificarea, după ce respectivul lac a devenit arie naturală protejată.

Miercuri a fost rândul consilierilor județeni să ia cunoștință de o situație existentă și să schimbe destinația terenurilor alocate pentru pista de canotaj de pe Surduc. Zona respectivă a devenit arie naturală protejată, deci adio piste acolo. CJ Timiș primise de la comuna Fârdea câteva hectare bune de teren, pe 15 ani, pentru a construi și amenaja acest proiect de infrastructură sportivă. Mai mult, acest proiect a fost promovat pentru finanțare din bani europeni.

”Dreptul de administrare a fost transmis în vederea realizării și valorificării obiectivului de investiție de interes județean ”Piste de canotaj pe lacul Surduc și facilități infrastructurale suport”.  Prin Hotărârea Consiliului Județean Timiș nr.62/30.03.2016 s-a aprobat promovarea proiectului de investiții Pistă de canotaj pe lacul Surduc și infrastructură facilități complementare în cadrul proiectului trasfrontalier “Promoting sustenable tourism on Banat/Bega lakes“”, se spune în motivarea proiectului de hotărâre adoptat de plenul Consiliului Județean Timiș, miercuri.

De ce se renunță la acest proiect care ar fi putut aduce plus valoare zonei?

”Proiectul nu a mai putut fi finalizat deoarece lacul Surduc, fiind inclus în categoria ariilor naturale protejate, nu a mai putut fi preluat în custodia Județului Timiș, motiv pentru care se impune revocarea Hotărârii Consiliului Județean Timiș nr.62/30.03.2016 precum și a pozițiilor nr. 3, M 5.5.4, Axa 5 Turism, din Anexa nr. 1 și nr. 25 din Lista proiectelor de rezervă, din Anexa 2, din HCJT nr.164/30.08.2017”, se mai spune în documentație.

Din fericire, CJT s-a reorientat rapid și a găsit o soluție pentru ca proiectul să nu fie total pierdut.

Comentarii

comentarii