Acasă Eveniment Plan Rosu de Interventie! Degajări de fum la Spitalul de Copii din...

Plan Rosu de Interventie! Degajări de fum la Spitalul de Copii din Timişoara. 46 de copii şi 46 de adulţi au fost evacuaţi

DISTRIBUIȚI

Planul Rosu de Interventie a fost activat sâmbătă dimineaţă, la Spitalul de Copii din Timişoara, în urma unor degajări mari de fum, 46 de copii şi 42 de adulţi fiind evacuaţi,  Conform ISU Timiş, la ora 7:45 a fost activat Planul Roşu de Intervenţie.

La locul evenimentului au fost trimise forţe şi mijloace din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Timişoara, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, trei autospeciale de stingere, câte două autoscări mecanice, autospeciale de transport personal şi victime multiple, două ambulanţe SMURD, cu 28 de subofiţeri.

Fumul provenea de la aparatul de R.M.N. situat la parterul clădirii, au transmis reprezentaţii ISU, care au precizat că nu au fost persoane rănite sau intoxicate cu fum.

Un număr de 46 de copii si 42 de adulţi au fost evacuaţi.

După aproape o oră, la 8:20, acesta a fost dezactivat. 

UPDATE: Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență – Raed Arafat a explicat, la Realitatea PLUS, că nu a fost vorba despre fum, ci despre heliu.

„Incendiul a avut loc în cursul dimineții. Inițial s-a crezut că e fum, dar s-a dovedit că e heliu. S-a dezactivat planul roșu și s-a întors lumea în spital. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Toți s-au întors la saloanele lor, totul este sub control acum din informațiile pe care le am de la colegii din Timișoara. Încă se verifică aparatul. Trebuie să vedem de ce s-a evacuat heliul din sistemul de răcire, firma o să ne spună. Important este că nu s-a întâmplat nimic și că totul este bine acum”, a spus Raed Arafat.

Comentarii

comentarii