Acasă Eveniment Plan roşu de intervenţie în vestul țării. Incendiu izbucnit într-un bloc cu...

Plan roşu de intervenţie în vestul țării. Incendiu izbucnit într-un bloc cu nouă etaje. Zeci de oameni evacuați, iar şase persoane, între care doi copii, au ajuns la spital

542
DISTRIBUIȚI

Autorităţile din judeţul Hunedoara au instituit planul roşu de intervenţie, joi seară, după ce la etajul şapte al unui bloc cu nouă etaje din Petrila a izbucnit un incendiu. 60 de oameni au fost evacuaţi, 17 au primit îngrijiri medicale, iar şase persoane, printre care doi copii, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Petroşani.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, autorităţile au instituit plan roşu de intervenţie, după ce joi seara, după ora 22.30, a fost anunţat un puternic incendiu la un bloc cu nouă etaje de pe strada 8 Martie din Petrila.

Incendiul s-a produs în zona casei liftului, la nivelul etajului şapte, cu o mare degajare de fum la etajele superioare, iar 60 de persoane au fost evacuate.

Reprezentanţii ISU Hunedoara au precizat că 17 locatari au primit îngrijiri medicale din partea celor cinci echipaje de pompieri şi a celor trei echipaje medicale deplasate de urgenţă la locul intervenţiei

Şase persoane, printre care doi copii de cinci şi zece ani şi o femeie cu dizabilităţi, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din Petroşani. Conform sursei citate, ei sunt conştienţi şi cooperanţi, însă este nevoie de investigaţii medicale suplimentare.

Pentru stingerea incendiului au intervenit peste 20 de pompieri, cinci ambulanţe, o autospecială de transport victime multiple, trei maşini de lucru cu apă şi spumă, o autoscară şi o autospecială de primă intervenţie. Incendiul a fost lichidat, însă acum pompierii supravehgează zona.

Sursa: news.ro

Comentarii

comentarii