Acasă Actualitate Plângere prealabilă împotriva dispoziției de primar de alcătuire a comisiilor concursului de...

Plângere prealabilă împotriva dispoziției de primar de alcătuire a comisiilor concursului de la Poliția Locală Timișoara. Noi detalii despre procesul privind anularea organigramei lui Fritz

DISTRIBUIȚI

Joi, 10 februarie, președintele sindicatului din Primăria Timișoara, Tiberiu Negrei, a depus plângerea prealabilă împotriva dispoziție de primar de alcătuire a comisiilor concursului pentru desemnarea unui nou director la Poliția Locală Timișoara. Sindicaliștii se plâng de refuzul primarului Dominic Fritz de a numi cei doi polițiști locali propuși de organizație în comisii.

De asemenea, au apărut și noi detalii în privința procesului pe fond în care același sindicat cere anularea organigramei propuse de primarul Dominic Fritz, aprobate de Consiliul Local în iunie 2021. Marți, 8 februarie, judecătorii Tribunalului Timiș au decis să conexe dosarului în care este implicat sindicatul și cel deschis ca urmare a plângerii lui Petrovici Ilie Cosmin. Astfel, s-a stabilit ca următorul termen în dosarul principal să fie pe 21 februarie.

Până la o decizie definitivă în acest dosar, organigrama lui Fritz rămâne suspendată. Totuși, pentru a ieși din blocaj, conducerea primăriei a decis să inițieze un proiect de hotărâre pentru aprobarea unei noi structuri, foarte asemănătoare cu cea suspendată. În plus, vor fi făcute și anumite modificări la serviciile din subordinea Consiliului Local, toate cele privind educația și sănătatea urmând a fi comasate într-o singură entitate. Momentan, proiectul privind noua restructurare se află în consultare publică până la începutul lunii martie, după care ar trebui să ajungă pe masa consilierilor locali, în aceeași formă sau într-o formă modificată.

Revenind la plângerea prealabilă trimisă joi de sindicat, aceasta are următorul conținut:

„ Către PRIMARUL MUNICIPIULUI TIMIŞOARA

Stimate Domnule Primar,

Subscrisul SINDICATUL LIBER AL SALARIAȚILOR DIN PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TIMIȘOARA ȘI DIN SERVICIILE PUBLICE AFLATE ÎN SUBORDINEA CONSILIULUI LOCAL AL MUNICIPIULUI TIMIȘOARA, cu sediul social în Timișoara, Bd. C.D. Loga nr. 1, jud. Timiș, CIF 15076333, atât în nume popriu cât și în reprezentarea următorilor membri de sindicat: SUCIU Nicolae Sergiu, ȘTEFAN Valentin Marian, ARDELEAN Ioan Valentin, SERACIN Daniela și ȚÎRLUI Marius Ionuț, conform tabelului anexat, prin prezenta formulăm

PLÂNGERE PREALABILĂ împotriva Dispoziției nr. 69/11.01.2022 privind constituirea comisiei de concurs și a comisiei de soluționare a contestațiilor pentru ocuparea funcției publice de conducere vacantă de director executiv la Direcția Poliția Locală Timișoara.

Prin prezenta, solicităm REVOCAREA în parte a Dispoziției nr. 69/11.01.2022, emisă de Primarul Municipiului Timișoara, raportat la împrejurarea că prin adresa nr. SC2022-2228/07.02.2022 (anexată), s-a respins solicitarea subscrisului sindicat privind desemnarea în comisia de concurs și în comisia de soluționare a contestațiilor a următoarelor persoane:

             – domnul ARDELEAN Ioan Valentin, Șef Serviciul Circulație Rutieră din cadrul Direcției Poliției Locale Timișoara, în comisia de concurs;

             – domnul ȚÎRLUI Marius Ionuț – Șef Birou Patrulare Navală din cadrul Direcției Poliției Locale Timișoara, în comisia de soluționare a contestațiilor,

persoane desemnate de organizația noastră sindicală în temeiul art. 27 alin. (1), (2) și (3) din HG nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea și dezvoltarea carierei funcționarilor publici.

             Precizăm că, contrar răspunsului primit de la dvs., îndeplinim condiția reprezentativității la nivelul Direcției Poliției Locale Timișoara, condiție necesară potrivit prevederii cuprinse în art. 27 alin. (1) din HG nr. 611/2008.

             În acest sens, după cum cunoașteți deja, subscrisul sindicat este reprezentativ prin afilierea la FEDERAȚIA NAȚIONALĂ A SINDICATELOR DIN ADMINISTRAȚIE (FNSA), federație reprezentativă la nivel național în sectorul de activitate “Administrație publică.

În drept, art. 7 din Legea nr. 554/2004.

             Vă mulţumim.    

PREŞEDINTE,

Jurist TIBERIU NEGREI”.

Vă amintim că luni, 14 februarie, are loc proba scrisă a concursului. Până pe 31 ianuarie s-au făcut înscrieri, iar joi, 11 februarie, au avut loc probele de limbi străine și competențe digitale. Dintre cei șase candidați care și-au depus dosarele, fiind admiși patru.

Comentarii

comentarii