Acasă Actualitate Plângerile bicicliștilor din Timișoara se vor auzi în Austria

Plângerile bicicliștilor din Timișoara se vor auzi în Austria

660
DISTRIBUIȚI

Verde pentru Biciclete a răspuns pozitiv la invitația înaintată de organizatorii Summitului Austriac dedicat Ciclismului.
Proiectul ”Vrem Piste” inițiat în anul 2018 de către voluntarii VPB a atras atenția, iar miercuri, 29 mai, în cadrul secțiunii ” Bringing Cycling Forward – International Perspectives”, Ana Munteanu va prezenta rezultatele proiectului din calitate de reprezentant al VPB.

Orașul Graz este recunoscut ca fiind capitala bicicliștilor din Austria. Întregul program al celui de-al 12-lea Summit al Ciclismului Austriac este organizat sub deviza: ”cycling.connects”.
Pe lista invitaților se află și Janez Koželj viceprimarul orașului Ljubljana, Siegfried Nagl primarul orașului Graz și Robert Huigen reprezentant al orașului Groningen.
”Ne îndreptăm cu pași repezi spre o perioadă în care cetățenii vor începe să-și ceară dreptul la un oraș sănătos, un oraș în care poluarea, zgomotul și timpul pierdut în trafic nu vor mai putea fi tolerate.
La doar 655 km distanță de Timișoara, în Graz, se trag concluzii și se iau decizii. Tot la 655 de kilometri de Timișoara,  politicienii au înțeles importanța și necesitatea unei infrastructuri pentru biciclete care să îndeplinească nu doar standardele de siguranță ci să și promoveze un stil de viața care să pună stare de bine a cetățenilor pe primul loc”, spun reprezentanții Verde pentru Biciclete.

Comentarii

comentarii