Acasă Actualitate Planul antipoluare, în Timişoara, a aproape gata

Planul antipoluare, în Timişoara, a aproape gata

DISTRIBUIȚI

Reprezentanţii autorităţilor din Timişoara s-au reunit, miercuri, 28 aprilie, la Agenţia de Protecţia Mediului (APM) Timiş, pentru a stabili măsurile concrete de acţiune, în vederea reducerii poluării în Timişoara şi elaborarea programului integrat de gestionare a calităţii aerului. “Azi, 28 aprilie, am punctat direcţiile pe care instituţiile trebuie să le urmeze, iar luni vom mai face o dezbatere,  pentru a aduce la cunoştinţa publicului toate măsurile prevăzute de plan”, a spus Alina Căluşeru (foto), directorul APM Timiş. 

Vor fi controale

Marian Eperieş, şeful Inspectoratului Judeţean Timiş – Garda de Mediu – a declarat că planul e aproape finalizat şi, în curând, vor începe controalele la instituţii şi agenţii economici în Timişoara, pentru a se verifica punerea acestuia în practică. Acţiunea a avut loc în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică şi a Ordinului nr. 35, din 11 ianuarie 2007, privind aprobarea Metodologiei de elaborare şi punere în aplicare a planurilor şi programelor de gestionare a calităţii aerului. APM Timiş este titularul acestui program integrat. Propunerea de program poate fi consultată la sediul APM Timiş din Timişoara, str. Amurgului nr. 1, în zilele de luni-joi, între orele 8-16.30, vineri, între orele 8 –14, dar şi la adresa: www.apmtm.ro. Comentariile, întrebările sau opiniile pot fi transmise în scris la sediul APM Timiş sau prin office@apmtm.ro, până sâmbătă 1 mai.

Noi informaţii

De asemenea, APM Timiş aduce la cunoştinţă timişenilor care iniţiază proiecte publice sau private, pentru care este necesară obţinerea acordului de mediu, faptul că, în data de 27 aprilie, a apărut în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 274, Ordinul comun al Ministerului Mediului şi Pădurilor, MAI, MADR şi  MDRT nr. 135/76/84/1284, privind aprobarea Metodologiei de aplicare a evaluării impactului asupra mediului pentru proiecte publice şi private. “În conformitate cu prevederile art. 8, pentru realizarea etapei de evaluare iniţială, titularul proiectului solicită emiterea acordului de mediu la autoritatea judeţeană pentru protecţia mediului, prin depunerea unei notificări privind intenţia de realizare a proiectului, însoţită de certificatul de urbanism emis în condiţiile legii, privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, planurile anexă la acesta şi dovada achitării tarifului aferent acestei etape (100 lei)”, a precizat Alina Căluşeru, directorul APM Timiş. Detalii la: www.apmtm.ro, la secţiunea Noutăţi. Ordinul nr. 860/2002 pentru aprobarea Procedurii de evaluare a impactului asupra mediului şi de emitere a acordului de mediu se abrogă.

Comentarii

comentarii