Acasă Eveniment Planul roşu activat! Un autocar cu 33 de oameni s-a răsturnat într-un...

Planul roşu activat! Un autocar cu 33 de oameni s-a răsturnat într-un șanț

DISTRIBUIȚI

Planul roşu de intervenţie a fost activat sâmbătă seară, în judeţul Arad, în urma unui accident rutier în care a fost implicat un autocar care transporta 33 de persoane. Accidentul a avut loc la ieşire din localitatea Buteni. Toate cele 33 de persoane s-au evacuat din autocar, nu sunt persoane încarcerate. Din primele informaţii există 5 victime, care necesită îngrijiri medicale. Autocarul este înmatriculat în judeţul Timiş şi efectua un transport turistic. Testarea cu aparatul alcooltest a şoferului a indicat că acesta nu consumase alcool. 

Autocarul este răsturnat pe partea stângă la un metru adâncime într-un şanţ.

„Autocarul este înmatriculat în județul Timiș și efectua un transport turistic. Șoferul este un bărbat de 50 de ani, din Periam, județul Timiș. Testarea cu aparatul alcooltest a șoferului a indicat că acesta nu consumase alcool”, transmite IPJ Arad.

Intervin forțe și mijloace ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vasile Goldiș al județului Arad cu: o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru transport personal și victime, un echipaj SMURD TIM, 10 SMURD B2, cu sprijin SAJ (o ambulanță C și 9 ambulanțe tip B)

Update 19:55 – Până la această oră, 7 victme au fost preluate de către echipajele medicale și transportate la spital. Toate cele 7 victme sunt conștiente și cooperante. Continuă evaluarea de către cadrele medicale aflate la fața locului.

UPDATE – Planul Roşu de Intervenţie a fost dezactivat. Trei persoane s-au deplasat către domiciliu cu mijloace proprii, iar restul ocupanţilor sunt transportaţi la ieşirea din localitate, într-un spaţiu pus la dispoziţie de către autorităţile locale.

Comentarii

comentarii