Acasă Economic Platforma care oferă servicii și consultanță de mediu pentru firmele din Timiș

Platforma care oferă servicii și consultanță de mediu pentru firmele din Timiș

DISTRIBUIȚI

iMediu este platforma care oferă servicii și consultanță de mediu pentru firmele din Timiș. Cu ajutorul acestei platforme, firmele și companiile din Timiș pot scăpa de grija controlului de mediu, deoarece aceasta emite toate documentele și și declarațiile lunare necesare pentru deșeuri. În acest fel, firmele din Timiș pot face registrul de evidență a gestiunii deșeurilor prin intermediul acestei platforme online.

Odată cu legea intrată în vigoare în anul 2011, afaceriștii din România sunt obligați să predea deșeurile unui operator autorizat, să întocmească o evidență cronologică a cantității, naturii, originii și, după caz, a destinației, a frecvenței, a mijlocului de transport, a metodei de tratare, precum și a operațiunilor de valorificare/eliminare a deșeurilor generate pe amplasament. Evidența întocmită trebuie raportată în fiecare an pe suport hârtie și în aplicația online SIM în formatul solicitat de Agenția pentru Protecția Mediului.

Toate firmele din județul Timiș care sunt obligate să respecte această lege pot folosi această platformă pentru ca întreg procesul să fie mult mai ușor de parcurs și mai rapid. Astfel, angajații pot economisi timp și pot elimina de pe lista task-urilor lor responsabilitățile care nu aduc profit firmei.

Condițiile necesare pentru ca o firmă să se poată folosi de serviciile oferite de această platformă sunt: înregistrarea pe platforma iMediu prin crearea unui cont și selectarea unui abonament potrivit pentru domeniul și nevoile firmei. Abonamentele pot fi de bază, de bază plus consultant dedicat, de bază plus consultant dedicat și întocmirea declarațiilor referitoare la ambalaje.

Unul dintre principalele beneficii pe care platforma le oferă utilizatorilor săi este acela că nu ține cont de tipurile de deșeuri declarate. Mai exact, orice firmă, cu orice tip de deșeu, poate să folosească serviciile de mediu iMediu.

Procesul se desfășoară în doar trei pași, rapizi și simpli:

  1. Crearea unui cont pe platformă;
  2. Declararea deșeurilor în fiecare lună;
  3. Emiterea documentelor.

Iată serviciile de care dispune platforma: întocmirea registrelor de evidență a deșeurilor, întocmirea și depunerea declarațiilor la Administrația Fondului pentru Mediu, întocmirea raportărilor, depunerea acestora la Agențiile de Protecția Mediului, elaborarea chestionarelor statistice și înregistrarea în Sistemul Integrat de Mediu și raportarea în aplicație SIM la termenul stabilit. Cu experiența acumulată de-a lungul timpului și cu experiența de care au dat dovadă până acum, angajații platformei iMediu pot asigura firmelor din Timiș evitarea amenzilor și sancțiunilor la controlul de mediu, indiferent de tipul deșeurilor declarate. Totul rapid și ușor, prin câteva click-uri!

Platforma iMediu va începe demersurile necesare întocmirii documentelor de mediu pentru respectarea legislației în vigoare abia după ce utilizatorul și-a creat cont. În cazul controalelor, aceste documente vor fi prezentate, pentru a ajuta firmele din Timiș să scape de grija acestei responsabilități.

Primul pas presupune întocmirea registrelor de evidență a gestiunii deșeurilor, după care sunt identificate obligațiile de plată la Fondul pentru Mediu, ce sunt realizate lunar și depuse în termenele legale.

Al doilea pas poate conține unul dintre serviciile pe care iMediu le poate pune la dispoziția utilizatorilor: întocmirea raportărilor lunare,  semestriale sau anuale și transmiterea lor în timp util către APM, ANPM, AFM.

Ultimul pas este reprezentat de elaborarea chestionarelor statistice privind generarea și gestionarea deșeurilor și raportarea lor către autoritățile competente de protecție a mediului atât pe suport hârtie, cât și online în aplicatia Agenției Naționale pentru Protecția Mediului – denumită SIM (Sistemul Integrat de Mediu).

Printre portofoliul platformei iMediu se regăsesc firme din mai multe domenii, precum:

  • Service-uri auto;
  • Tipografii;
  • Unități medicale;
  • Farmacii;
  • Restaurante și fast-food;
  • Comerț și distribuție.

Așadar, firmele din Timiș obligate să respecte această lege și își doresc să scape de grija controlului de mediu, platforma pentru servicii de mediu prezentată este soluția ideală.

Comentarii

comentarii