Acasă Sănătate Platforma de telemedicină implementată de Spitalul Județean Timișoara. Peste 27.000 de teleconsultații

Platforma de telemedicină implementată de Spitalul Județean Timișoara. Peste 27.000 de teleconsultații

2010
DISTRIBUIȚI

Telediabet.ro este platforma de telemedicină implementată de Spitalului Clinic Județean de Urgență “Pius Brînzeu” din Timișoara, în sprijinul tuturor pacienților cu diabet zaharat din România.

Serviciile de telemedicină sunt oferite gratuit oricărui pacient cu diabet zaharat; atât infrastructura de comunicații cât și resursa umană sunt asigurate de unitatea sanitară, medicii care răspund solicitărilor fiind exclusiv medici ai Centrului Clinic Județean de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Rolul platformei de telemedicină este acela de a oferi un suport, atât de necesar în contextul epidemiologic actual, la distanță, oricărui pacient cu diabet zaharat din România și nu numai.

Din nefericire, diabetul zaharat se asociază cu riscul unui prognostic mai puțin bun al bolii COVID-19, deci e cu atât mai important pentru pacienții cu diabet să respecte îndemnul de distanțare socială respectiv de a sta acasă.

Iar aici, inițiativa telediabet.ro vine cu partea sa de contribuție, oferind posibilitatea oricărui pacient să primească consult de specialitate, de la specialiști recunoscuți în domeniu, din siguranța căminului lor. Suplimentar, pacienții Centrului de Diabet din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Pius Brînzeu” Timișoara pot primi inclusiv rețeta medicală gratuită prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță.

Prin intermediul platformei on-line a telediabet.ro, orice pacient cu diabet zaharat poate beneficia gratuit de consultații de telemedicină prin: videoconferință privată ce are anexat un sistem de partajare a documentelor electronice (cum ar fi: analize medicale, rapoarte ale dispozitivelor de monitorizare a glicemiilor ori a pompelor de insulină sau prescripții electronice), serviciu de call-center telefonic sau  corespondență electronică.

”Felicitări domnului conf. dr. Bogdan Timar și întregii echipe a Centrului de Diabet din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara. O inițiativă excelentă la care am muncit cu toții, dar meritul majoritar e al dânșilor!

Serviciul telediabet.ro este funcțional încă din primele zile de după decretarea stării de urgență în țara noastră, oferind servicii medicale conforme noului cadru legislativ și organizatoric din România.

De la debutul pandemiei, prin intermediul telediabet.ro, specialiștii SCJUPBT au oferit peste 27.000 de teleconsultații gratuite. Implementarea cu succes și rezultatele obținute cu ajutorul acestei platforme au fost apreciate de Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Spitalul Clinic Județean din Timișoara fiind premiat în acest sens”, este mesajul conducerii Spitalului Județean Timișoara.

Comentarii

comentarii