Acasă Actualitate Plen festiv la CJ Timiș cu ocazia Zilei Județului. Ioan Păun Otiman...

Plen festiv la CJ Timiș cu ocazia Zilei Județului. Ioan Păun Otiman și Constantin Lupu au devenit cetățeni de onoare

DISTRIBUIȚI

Joi, în cadrul unui plen festiv, Consiliul Județean Timiș a sărbătorit Ziua Județului. Cu această ocazie au fost acordate și două titluri de cetățeni de onoare ai județului, pentru academicianul Ioan Păun Otiman și pentru Constantin Lupu, cunoscut medic, dar și pentru faptul că a inițiat celebrul concert simfonic de la peștera Românești.

În 2016, consilierii județeni au decis ca Timișul să fie aniversat în 28 iulie, dată la care, în Banat, s-a instaurat administrația românească.  Cu prilejul acestui moment deosebit, joi a avut loc o ședință festivă a Consiliului Județean Timiș, în cadrul căreia s-a vorbit despre semnificația istorică a zilei.

”Vă mulțumesc că ați acceptat invitația de a fi astăzi alături de noi, alături de consilierii județeni, la acest plen festiv, la aniversarea a 103 ani de administrație românească pe aceste meleaguri. Aniversarea județului nostru ne oferă prilejul de a ne exprima recunoștința pentru apartenența la acest spațiu a cărui geografie spirituală este desenată în harta sufletului a fiecăruia dintre noi. Este o zonă pe care o numim acasă, indiferent dacă ne-am născut aici sau am ales să trăim pe meleagurile ei”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

La ceremonie au participat și mai mulți foști conducători ai administrației județene.

Ulterior,  președintele CJ Timiș, Alin Nica, a înmânat două distincții în semn de recunoaștere pentru contribuția adusă la viața științifică și culturală timișeană, academicianului Ion Păun Otiman și medicului Constantin Lupu.

Seria de evenimente dedicată celebrării județului a început ieri și va continua în următoarele două zile.

Comentarii

comentarii