Acasă Actualitate Plutonierii, pensia și procurorii

Plutonierii, pensia și procurorii

1770
DISTRIBUIȚI

Procurori militari ai Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timişoara au dispus, prin ordonanţa din data de 21 septembrie 2017, începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, iar prin ordonanța din 26 septembrie 2017 s-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la infracţiunea de cumpărare de influenţă. Ulterior, prin ordonanța din 13 octombrie 2017, a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii FLORIAN BĂLTĂREŢU (plt.adj.) şi PAUL CRISTIAN BĂLAN (plt.adj.) cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat următoarea situaţie de fapt:

La începutul lunii august 2017, plt.adj. Paul Cristian Bălan a depus diligenţe pentru a fi trecut în rezervă cu drept de pensie, însă, deoarece nu îndeplinea condiţiile de vârstă, raportul nu a fost aprobat. În aceste împrejurări a intenţionat să se pensioneze pe motive medicale, demers ce a rămas fără rezultat deoarece afecţiunea de care suferă nu este de natură a-l califica inapt sau apt limitat pentru serviciul militar, astfel că a apelat la plt. adj. Florian Băltăreţu cunoscând că lucrează în cadrul unui spital militar, pentru a-l ajuta în vederea pensionării medicale.

În schimbul acestui serviciu, plt.adj. Florian Băltăreţu a solicitat iniţial suma de 200 euro, iar ulterior alţi 200 euro, motivând că banii sunt necesari pentru a fi remişi altor funcţionari publici – cadre medicale în comisia medico-militară.

În cele din urmă nu s-a realizat pensionarea în aceste condiţii, astfel că cei doi au convenit ca suma de bani traficată să fie restituită. La data de 13.10.2017, plt.adj. Florian Băltăreţu a fost surprins în flagrant în timp ce-i restituia plt.adj. Paul Cristian Bălan suma de 930 lei, echivalentul a 200 euro.

Comentarii

comentarii