Acasă Politica PNL a decis retragerea din Parlament

PNL a decis retragerea din Parlament

390
DISTRIBUIȚI

Horia Cristian şi-a scris demisia din funcția de deputat

Liberalii au decis că vor să se retragă din Parlament. Deputatul Ludovic Orban a fost primul care şi-a scris demisia şi i-a înaintat-o preşedintelui partidului, Crin Antonescu. Gestul său a fost urmat de mai mulţi parlamentari liberali, printre care se numără şi deputatul timişean Horia Cristian. 

Deputatul PNL de Timiș, Horia Cristian, și-a depus demisia din parlament pe masa președintelui liberalilor, Crin Antonescu, alături de alți 20 de deputați și senatori ai opoziției. ”Nu toți politicienii sunt la fel, iar Horia Cristian nu are nici o legătură cu cei care se află la putere”, a declarat parlamentarul de Timiș, Horia Cristian. Demisia a fost depusă pe masa președintelui Crin Antonescu. Parlamentarii care acum şi-au scris demisiile vor să revină doar prin votul românilor chemați la urne. ”Noi credem cu tărie că se vor alătura și alți parlamentari din Partidul Democrat. Eu sunt convins că sunt oameni onești în Partidul Democrat, care vor dori să dovedească acest lucru. O dată cu demisia senatorilor PNL și PSD senatul va deveni nefuncțional, pentru că nu va mai fi cvorum de ședință!, a declarat Hotia Cristian.. Senatorul Nicolae Robu nu ia considerare o demisie decât în contextul unei renunțări colective. ″Nu am auzit nimic despre demisia lui Ludovic Orban. Eu nu am nici o reținere să-mi dau demisia, dar numai dacă ne-o vom da în bloc toți parlamentarii. Așa, pentru a crea o satisfacție PDL-ului, pentru a se face alegeri parțiale pe colegiul meu, nu se pune problema. Eu nu am nevoie de acte de bravură″, a declarat Robu.
Antonescu a anunţat că propunerea PNL este demisia parlamentarilor USL şi că vor avea loc discuţii în aceste sens cu partenerii din Uniune. Ludovic Orban a anunţat conducerea partidului, la şedinţa grupurilor parlamentare ale PNL care a avut loc luni seară, că a decis ca, începând cu 1 februarie, să demisioneze din funcţia de deputat. Potrivit unor surse citate de Mediafax, Orban i-a spus lui Crin Antonescu că îi pune la dispoziţie demisia sa în alb şi că aşteaptă ca şi alţi colegi liberali să facă acelaşi lucru. Orban a explicat că face acest gest pentru că nu mai doreşte să legitimeze prin prezenţa sa în legislativ acţiunile nedemocratice ale actualei puteri. După Orban, mai mulţi parlamentari liberali şi-au arătat disponibilitatea de a demisiona şi ei din Parlament, printre aceştia numărându-se şi senatorul Mircea Diaconu. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a confirmat că Ludovic Orban şi mai mulţi liberali i-au înaintat demisiile sau şi-au exprimat intenţiile în acest sens. "Din ce am discutat deocamdată în această seară se poate degaja, şi sunt mandatat să comunic acest lucru, un consens în legătură nu numai cu disponibilitatea, dar cu dorinţa parlamentarilor liberali de a ne retrage din acest Parlament şi a nu reveni decât atunci când vom reveni prin votul românilor chemaţi la urne", a spus Antonescu. El a precizat că decizia nu este definitivă, având în vedere că PNL face parte dintr-o coaliţie politică. "Vom discuta cu partenerii noştri din PSD, din PC, şi vom încerca să găsim o soluţie comună. Noi ne-am dori să fie aceasta. Propunerea PNL este să ne retragem din acest Parlament profund ilegitim", a spus Antonescu.
 

Comentarii

comentarii