Acasă Administraţie PNL merge în instanţă împotriva Consiliului Judeţean Timiş. Argumentele liberalilor

PNL merge în instanţă împotriva Consiliului Judeţean Timiş. Argumentele liberalilor

DISTRIBUIȚI

marian vasile

Vineri, 6 iunie, noua alianţă PSD-PPDD din Consiliul Judeţean Timiş a reuşit să-l demită pe Marian Vasile, vicepreşedintele liberal al consiliului. În locul său a fost votat Florian Zanfir, consilier judeţean PPDD.

Înainte de vot, consilierii PDL şi cei ai PNL au părăsit sala. După vot, aceştia au acuzat vicii de procedură şi au anunţat că vor ataca în instanţă deciziile luate. Marian Vasile a prezentat sâmbătă şi argumentele care stau la baza demersului PNL.

PNL consideră că alegerea noului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş a fost făcută în mod ilegal, pentru că au existat vicii clare de procedură. Ca atare, vom acţiona în instanţă cât de repede. În primul rând, o şedinţă extraordinară se convoacă în situaţii total excepţionale. În al doilea rând, inserarea unui nou punct pe ordinea de zi nu se face oricum într-o şedinţă extraordinară, mai ales în condiţiile s-a adoptat deja ordinea de zi. S-a adoptat ordinea de zi şi, ulterior, după ieşirea din sală a reprezentanţilor PNL şi PDL, cei care au rămas acolo au constatat că acea comisie de numărare a voturilor nu era completă, nu era funcţională. Au readoptat ordinea de zi, cu inserarea unui nou punct. Mai mult, au schimbat această comisie de numărare a voturilor, care este aleasă o dată la patru ani. Noi eram afară din sală şi domnul Zanfir era incompatibil, pentru că nu putea el însuşi să-şi numere voturile. Ca atare, vom acţiona în instanţă, săptămâna viitoare, alegerea noului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean”, a declarat vicepreşedintele demis al Consiliului Judeţean Timiş.

Comentarii

comentarii