Acasă Administraţie PNL şi PDL contraatacă în Consiliul Local Timişoara

PNL şi PDL contraatacă în Consiliul Local Timişoara

DISTRIBUIȚI

clt

Vineri, la ora 10.00, are loc o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Timişoara. În mod inedit, şedinţa a fost convocată de două tabere. Pe de o parte sunt cei care se revendică a fi noua majoritate (PSD-PPDD-UPT), pe de cealaltă parte sunt PNL şi PDL.

Consilierii PSD au convocat şedinţa pentru a-l schimba pe viceprimarul Dan Diaconu şi pentru a-l numi în funcţie pe ţărănistul Bogdan Herzog. Consilierii PNL şi PDL au cerut şedinţă de consiliu pentru a supune la vot o cerere de demitere din funcţia de consilier a ţărănistului Bogdan Herzog şi a colegului său de partid Flavius Boncea, în temeiul articolului 9 din statutul aleşilor locali. Concret, se invocă faptul că Boncea și Herzog au fost exlucși din partidul pe listele căruia au candidat, ceea ce ar duce la pierderea mandatelor de consilieri.

Acţiunea noilor aliaţi de dreapta nu pare să aibă foarte multe şanse de izbândă, fiind mai degrabă un gest menit să transmită o atitudine de genul „Nu mor caii când vor câinii”. Chiar și așa, viceprimarul Dan Diaconu crede că acțiunea are șanse, situație în care celelalte puncte de pe ordinea de zi – rocada la nivel de viceprimar – nu s-ar mai putea pune în practică.

Comentarii

comentarii