Acasă Actualitate PNL Timiş lucrează: Primăria Timişoara ar putea amenda Enel

PNL Timiş lucrează: Primăria Timişoara ar putea amenda Enel

DISTRIBUIȚI

După ce locuitorii din Calea Lipovei din Timişoara au stat recent fără curent, timp de 30 de ore, pe caniculă, administratorul Timişoarei, Robert Kristof, a anunţat că va discuta cu deputatul PNL de Timiş, Pavel Popescu, să iniţieze un proiect de lege prin care Enel să fie aspru amendat pentru astfel de întreruperi. Timişorenii îşi reamintesc cât de greu a reluat Enel distribuirea curentului după furtuna din septembrie 2017, pentru că nu aveau stâlpii necesari să-i înlocuiască pe cei distruşi de vânt. Iar exemplele negative la adresa Enel pot continua.

Pe caniculă, sunt persoane bolnave, bătrâni sau copii care au nevoie de anumite condiţii de temperatură, pe care Enel le calcă în picioare.

“Ce s-a întâmplat în cartierul Lipovei nu trebuie să se repete niciodată! E inacceptabil ca în secolul XXI un întreg cartier din Timişoara să nu aibă curent electric timp de aproximativ 30 de ore! Asta, pentru că există un monopol în distribuţia de energie electrică, iar acest lucru nu motivează companiile să facă investiţii! Când am fost în mijlocul oamenilor care protestau în beznă am auzit de la foarte mulţi întrebarea: Ce face primăria în privinţa asta?

Întrebare legitimă, însă din păcate, sistemul din România e făcut în aşa fel încât primăriile nu au nicio autoritate în acest segment.

Oamenii însă aşteaptă de la noi soluţii, nu scuze. Aşadar, împreună cu Pavel Popescu, din calitatea lui de deputat de Timiş, am decis să schimbăm asta! În următoarea perioadă vom lucra la o propunere legislativă prin care administraţiile locale vor putea amenda companiile de furnizare/distribuţie de energie electrică! Dacă ar exista de exemplu o amendă de 5000 LEI pentru fiecare oră de întrerupere de energie electrică, altcumva ar reacţiona companiile care se ocupă de acest segment şi ar fi mult mai interesate să remedieze problemele într-un timp cât mai scurt! Astfel, ar fi mai interesaţi să investească în infrastructură decât să dea aceiaşi bani pe amenzi.

Sperăm ca această idee să fie privită cu ochi buni şi să fie votată şi în Parlamentul României!

PS: Amenda de 5000 lei era dată ca un exemplu. Sunt multe de analizat privind valoarea amenzii, întrucât nu e tot una să ai întrerupere de o oră care afectează 10 consumatori sau care afectează 7000. Pot fi variante de amenzi diferenţiate pe praguri. Toate aspectele vor fi analizate în propunerea finală”, spune Robert Kristof pe pagina sa de facebook.

Comentarii

comentarii