Acasă Actualitate PNL Timiș va accepta candidatura lui Nicolae Robu doar în urma unei...

PNL Timiș va accepta candidatura lui Nicolae Robu doar în urma unei competiții interne

DISTRIBUIȚI

Conducerea PNL Timiș pare să accepte o candidatură din partea lui Nicolae Robu pentru postul de primar al Timișoarei, deși pare să încerce să evite o asemenea nominalizare. Totul se va decide în cadrul unei competiții interne, care va avea loc înainte de alegeri, la care pot participa toți membrii PNL.

E adevărat că Robu a ieșit bine la ultimul sondaj făcut de partid, dar aceasta nu îi garantează ”postul” de candidat. Va fi o problemă dacă fostul primar nu va primi nominalizarea și va candida ca și independent.

”Nu cred că este o chestiune în a-l convinge sau nu, pentru că nu putem convinge pe nimeni să facă acest pas. Sigur că mi-aș dori să fie o persoană mai tânără, nu că experiența dată de vârstă ar fi neimportantă, dar ține de ceea ce își dorește populația la urma urmei. Noi încercăm, și vom avea așa cum am anunțat, o competiție internă care să vizeze această candidatură la primărie. Și domnul Robu, la fel ca și oricare membru PNL este liber să se înscrie în această competiție internă. De e spun că această competiție este importantă: pentru că PNL este văzut la ora actuală ca fiind partidul numărul unu din Timișoara, și populația își îndreaptă atenția cu predilecție către noi în a veni cu soluția la experimentul acesta dezastruos și dureros pentru oraș, care se numește administrația USR”, a mai spus șeful PNL Timiș.

Acesta admite că la precedentele alegeri, Nicolae Robu a fost ”gratulat” cu atât de multă furie din partea poporului, încât au trecut cu vederea ascensiunea lui Fritz.

”Semnalele cum că această candidatură a domnului Fritz a fost una neserioasă din punct de vedere administrativ le aveam încă de dinainte, dar a existat o furie atât de mare împotriva fostului primar încât aceste semnale au fost trecute cu vederea. Cine s-ar fi gândit să pună un candidat de primar care nu a dovedit nimic din punct de vedere administrativ sau managerial, efectele se văd în modul în care a fost și este condusă Timișoara”, a mai spus șeful PNL Timiș.

Și eminența cenușie a filialei PNL, secretarul Dănuț Groza, încearcă să evite o candidatură a lui Robu cât de mult se poate.

Întrebat ce relații are în acest moment cu fostul șefu al PNL Timiș, Groza a spus, ironic, că sunt excelente.

”Foarte bine mai ales că în ultima perioadă de când a pierdut alegerile nu ne-am întâlnit niciodată”, a spus Groza.

El nu vrea să se antepronunțe pe candidatură și așteaptă sondajele din 2024.

Comentarii

comentarii