Acasă Administraţie PNL Timișoara, atac la administrația USR PLUS, după ce Colterm a încetat...

PNL Timișoara, atac la administrația USR PLUS, după ce Colterm a încetat să mai livreze căldură. Cosmin Tabără: „Eu refuz să cred că acești oameni conștientizează gravitatea situației”

DISTRIBUIȚI
Cosmin Tabără, președinte PNL Timișoara și viceprimar

Marți, primarul Dominic Fritz anunța că timișorenii abonați la Colterm, dar și spitalele sau alte instituții publice, vor rămâne fără căldură, după ce nu s-a putut finaliza o înțelegere cu un furnizor de gaz, iar E.On a „închis robinetul” la ora 12.00. Liberalii critică actuala administrație pentru că nu a asigurat „varianta de rezervă” a funcționării, în continuare, pe cărbune.

„Zi sumbră pentru Timișoara: Administrația USR lasă, de astăzi, zeci de mii de familii în frig, spitale, școli și instituții publice. Niciodată în istoria acestui oraș nu a existat nici măcar gândul că agentul termic poate să fie sistat. USR se încăpățânează însă să bată toate recordurile negative. Susținerea populară pe care au avut-o după alegerile de anul trecut le-a oferit legitimitatea să facă reformele pe care le-au promis în campanie. Asta au așteptat timișorenii. Problema Colterm era prioritară, însă lipsa de decizie, lașitatea și ignoranța ne-au adus în fața a ceea ce credeam imposibil”, se arată într-un comunicat de presă al PNL Timișoara.

Liberalii consideră că singura preocupare a viceprimarului Ruben Lațcău, cel care teoretic avea în atribuții gestionarea situației de la Colterm, a fost „războiul pentru funcții”. Aceștia amintesc de directorul Colterm susținut de USR a cărui primă preocupare a fost achiziționarea unui autoturism de serviciu în valoare de 20.000 de euro.

Cosmin Tabără, avocat de profesie, președinte PNL Timișoara, dar și viceprimar al Timișoarei, iese la atac împotriva celor cu care, până nu demult, liberalii erau în alianță. Practic, „divorțul” încă nu a fost anunțat, dar relația a fost vizibil clătinată încă de la început, cu atât mai mult după ce a fost demis guvernul Cîțu.

„De un an de zile, Coltermul nu este altceva decât un cobai pentru tot felul de metode eșuate. Au încercat varianta concordatului fără să se consulte cu nimeni. A fost o variantă sortită eșecului din start. Vă spun clar: Primăria avea obligația să asigure stocul de cărbune pentru această iarnă. Nu am înțeles de ce și USR a insistat pentru funcționarea  exclusiv pe gaz, fără să ia în calcul că era vorba despre o componentă strategică. Trebuie în permanență să ai și o variantă de rezervă, în cazul în care scade presiunea la gaz sau apare o situație neprevăzută. Acum vin cu altă gogoașă: vor intrarea în insolvență! Ar fi fost o soluție, dar nu acum, în condițiile în care se vede că deja ne confruntăm cu vremea rece, când spitalele sunt dependente de Colterm în plină pandemie. Eu refuz să cred că acești oameni conștientizează gravitatea situației. Să lași mii de pacienți în frig, zeci de mii de familii, școli și instituții publice fără încălzire și apă caldă, este clar un pericol pentru sănătatea publică, dar și o bătaie de joc fără precedent. Oamenii de bună-credință și-au plătit facturile și și-au pus toate speranțele în primarul Timișoarei care a promis că va găsi o soluție. De ce trebuie să sufere cetățenii pentru incompetența unei administrații care, în loc să găsească soluții, caută tot felul de țapi ispășitori?”, transmite Cosmin Tabără

În finalul comunicatului de presă, liberalii le cer consilierilor locali „să ne așezăm la aceeași masă” și „să găsim urgent o soluție pentru ca timișorenii să nu rămână în frig pentru tot sezonul rece din acest an”. Mesajul pare adresat, în primul rând, consilierilor locali ai celorlalte partide, dar acesta pare să fie valabil și pentru „rebelul” Raul Ambruș, liberalul care este pe punctul de a fi exclus și care, în ultima vreme, a dat votul decisiv mai multor inițiative ale USR PLUS.

Comentarii

comentarii