Acasă Actualitate Podul de Fier din zona Iosefin rămas nereparat, dar Primăria Timișoara l-a...

Podul de Fier din zona Iosefin rămas nereparat, dar Primăria Timișoara l-a decorat cu flori

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Primăriei Timișoara se laudă pe Facebook cu mai multe fotografii după ce Podul de Fier din zona Iosefin a fost decorat cu flori multicolore de Horticultura. Florile nu pot însă ascunde faptul ca podul nu a fost reparat.

Podul de Fier, construit pe vremea când Timișoara făcea parte din imperiul Austro-Ungar, devenit celebru după ce Primăria din Viena a notificat anul trecut municipalitatea din Timișoara că acesta a ieșit din garanția de 100 de ani și trebuie reparat de urgență.

„Vrem să facem un plan de reabilitare. Am primit o scrisoare de la primăria din Viena, care ne anunță că garanția de 100 de ani a podului a expirat. În acest an facem un DALI de reabilitare, în vară cel târziu ar trebui să pornim procedura. Momentan suntem într-o procedură de prioritizare a lucrărilor. Podul de Fier este foarte important, pentru că este un pod istoric și este într-o stare destul de proastă”, declara atunci viceprimarul Ruben Lațcău,

Reabilitarea podului vechi de 145 de ani nu a început nici acum, iar podul istoric începe să prezinte degradări. Grinzile metalice sunt ruginite, piatra scărilor este crăpată, la fel şi asfaltul. Însă autorităţile locale alocat bani doar pentru flori.

Inginerul Lád Károly din Serviciul tehnic al primăriei orașului liber regesc Timișoara a proiectat infrastructura podului și Fabrica de poduri din Reșița, aparținând Societății austro-ungare de căi ferate, a executat suprastructura metalică. Primăria orașului liber regesc Timișoara a coordonat executarea fundațiilor și unele elemente din capetele podului, data de 31 octombrie 1914 marcând finalizarea acestor operațiuni. De la amplasarea podului în cartierul timișorean, acesta nu a mai beneficiat de reparații. Podul este clasat ca monument istoric și are o greutate de 120 de tone.

 

Comentarii

comentarii