Acasă Actualitate Podul Dragalina, între optimismul primarului Nicolae Robu şi realitatea de pe şantier

Podul Dragalina, între optimismul primarului Nicolae Robu şi realitatea de pe şantier

1305
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu rămâne optimist în ceea ce priveşte darea în folosinţă a podului Dragalina, din zona Gării de Nord Timişoara, susţinând că pe la mijlocul lunii septembrie se va putea circula pe el.

Realitatea la faţa locului arată că şantierul este încă departe de a fi încheiat, trecătorii şi taximetriştii crezând că acolo ar mai fi de lucru încă vreo două luni.

Edilul are altă opinie, chiar dacă a trecut şi el pe-acolo în aceste zile şi susţine că “la podul Dragalina suntem într-o fază foarte avansată, este realizată inclusiv hidroizolaţia. Este nevoie de câteva zile până când se va începe şi asfaltarea. Ce a mai rămas de făcut practic sunt aceste operaţii tehnologice, asfaltarea şi balustradele. Sunt toate premisele ca aproximativ la jumătatea lunii septembrie să fie dat în folosinţă podul Dragalina. Am cerut constructorului să termine mai devreme, la sfârşitul primei săptămâni din septembrie. După aprecierea mea, este posibil acest lucru”.

Antreprenorul a promis că mobilizarea este conform graficului.

Lucrările la cele două poduri din cartierul Iosefin, Dragalina şi Eroilor, ar fi trebuit să fie deja finalizate încă din luna februarie 2019. Podul Dragalina este refăcut de firma Tehnodomus, care primeşte 6,3 milioane de lei (cu tot cu TVA), adică aproape 1 milion şi jumătate de euro. Podul Eroilor este reabilitat de firmele Super Construct şi Pod Construct, cu 3,7 de milioane de lei (cu tot cu TVA), adică aproximativ 800.000 de euro.

Termenele au fost depăşite din cauza unor erori de proiectare şi datorită faptului că primăria Timişoara nu a avut bani pentru plata lucrărilor.

Comentarii

comentarii