Acasă Cultura Poetul Paul Muldoon, câștigător al premiilor Pulitzer, Eliot și Griffin, vine la...

Poetul Paul Muldoon, câștigător al premiilor Pulitzer, Eliot și Griffin, vine la LitVest Timișoara

DISTRIBUIȚI

Ediția din octombrie a Festivalului Internațional de Literatură LitVest îl are ca invitat special pe Paul Muldoon, unul dintre cei mai importanți poeți contemporani, câștigător, printre altele, al premiilor Pulitzer, Eliot, Griffin.

Paul Muldoon este, de asemenea, profesor la prestigioasa universitate Princeton. Conferințele „Softurile” mele. Poezia ca limbaj de (re)programare și Poezie și terapie. Scris și regenerare reprezintă abordări inedite și interdisciplinare ale fenomenului poetic, utile oricărei persoane interesate de creativitate în general și de îmbunătățirea propriului randament profesional. Poemele pe care distinsul oaspete le va lectura la Timișoara au fost traduse, în premieră, în limba română de către Antuza Genescu și vor face parte din antologia LitVest 2023.

Organizatorul LitVest este Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș. Parteneri: Universitatea Politehnica Timișoara, Facultatea de Mecanică, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, Muzeul Național de Artă Timișoara, Liceul de Arte Plastice, Cenaclul „Pavel Dan”.

Program:

Vineri, 06.10, ora 14, „Softurile” mele, poezia ca limbaj de (re)programare. Locație: Amfiteatrul „Ioan Anton” al Facultății de Mecanică.

Sâmbătă, 07.10, Poezie & terapie. Scris și regenerare. Locație: Aula Magna a Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”;

ora 18, Poezia printre arte, lectură și dialog. Locație: spațiul din fața Sălii Baroce a Muzeului Național de Artă Timișoara.

Comentarii

comentarii