Acasă Cultura Poetul Robert Șerban din Timișoara, la Festivalul online Zile și Seri de...

Poetul Robert Șerban din Timișoara, la Festivalul online Zile și Seri de Literatură Doinaș de la Arad

2112
DISTRIBUIȚI

Vineri și sâmbătă, 1 și 2 mai, la Arad, are loc Festivalul Zile și Seri de Literatură Doinaș, online, condus de scriitoarea Lia Faur, unde aproape 200 de scriitori contemporani vor citi și vor discuta despre literatură. Va fi și muzică, vor și lecturi ale unor actori.

Poetul Robert Șerban din Timișoara a explicat de ce participă la acest important festival – care îi poartă numele marelui poet Ștefan Augustin Doinaș – și ce poem va citi.  

”Lia Faur a făcut, la Arad, un festival de literatură original, fiindcă scriitorii invitați nu au stat la hotel sau în spații de cazare clasice, ci în casele unor arădeni iubitori de literatură.

Mai mult, în acele case au avut lecturile și discuțiile, la ele participând, în primul rând, prietenii celor care au găzduit scriitorii.

Am participat la o ediție a festivalului și a fost grozav, fiindcă se creează  o atmosferă de prietenie, o intimitate pe care ficțiunea o instaurează rapid și o ține vie.

Acum, când Lia a vrut să continue festivalul în virtual, am răspuns imediat invitației ei. Voi citi un poem intitulat Ascunzătoarea, scris în autoclaustrare, acum două săptămâni, un poem despre copilărie și jocurile ei, despre secretele și revelațiile vieții, despre singurătate și maturitate.

Mă bucur să aflu că vom fi mulți, mai mulți ca niciodată, la acest festival. Are și online-ul avantajele sale, iată! Mă bucur să fiu acolo, aici. Fiți și voi pe aproape!”

Comentarii

comentarii