Acasă Cultura Poezia nu moare! Poetul George Lână din Timișoara a fost invitat să...

Poezia nu moare! Poetul George Lână din Timișoara a fost invitat să susțină un curs de poezie la București

2108
DISTRIBUIȚI

Poezia nu a murit, ci dimpotrivă…! Poetul George Lână din Timișoara a fost invitat să susțină un curs de poezie, la București, de către Asociația Traducătorilor din România, afiliată Uniunii Scriitorilor din România.

”Am fost invitat să țin un curs de poezie, în toamnă, la București. S-a decis în toamnă, fiindcă deocamdată, situația este complicată, în ceea ce privește coronavirusul. Vor fi patru zile. În trei zile voi prezenta cursul de poezie, iar în a patra zi vom face aplicații, activități practice.

Eu scriu poezie de 50 de ani și mi-am permis să scot anumite teorii despre poezie. Invitația e un fel de recunoaștere a activității mele de poet. Mă interesează tinerii, îndeosebi. Marii maeștri ai poeziei nici măcar nu sunt generoși. Află secrete și, în cele din urmă, le duc cu ei în mormânt ca nu cumva să fie egalați. Nu mi se pare în regulă”, a spus George Lână, miercuri, 8 iulie 2020.

Lână mai are două cărți în lucru, dar are nevoie de sponsorizări pentru a le publica.

Una se numește ”Topirea la rece”, iar cealaltă are titlul ”Dușman de clasă” și este scrisă împreună cu Petru Chira din Chișoda.

În volum este abordată ironic și comic instalarea bolșevismului în România și este luată în clinci toată perioada comunismului, din 1945 până în 1989. Tot aici se găsește și un dicționar de termeni bolșevici.

Bănățenii și nu numai cu dare de mână și vor să sponsorizeze cultura (poezia) și creația poetului Timișoarei, George Lână, au acum ocazia….!

Comentarii

comentarii