Acasă Sport Poli caută „regizor” la mijlocul terenului

Poli caută „regizor” la mijlocul terenului

403
DISTRIBUIȚI

Marian Iancu a anunţat că nu va face nicio mişcare pe piaţa transferurilor mai devreme de 8 ianuarie 2010, speculaţiile fiind la ele acasă atunci când vorbim despre viitorii jucători care ar avea şanse să fie acontaţi de Poli Timişoara. Lucian Sânmărtean, fostul mijlocaş al Gloriei Bistriţa, a fost un nume în jurul căruia s-au dat verdicte favorabile în ceea ce priveşte transferul său la Poli, dar în cele din urmă, tehnicul jucător a dat Banatul pe Moldova, transferându-se la FC Vaslui. Ioan Ovidiu Sabău a declarat în mai multe rânduri că şi-ar dori un jucător creativ la mijlocul terenului, Lucian Sânmărtean potrivindu-se precum o mănuşă pentru ceea ce dorea tehnicianul timişorean. Odată ratat transferul lui Sânmărtean, Poli mai are două variante pentru a transfera un mijlocaş central cu valenţe ofensive. Este vorba despre Iulian Tameş, mijlocaşul de 31 de ani de la FC Argeş şi Eric de Oliveira Pereira, acesta din urmă fiind unul dintre jucătorii importanţi ce evoluează la Gaz Metan Mediaş.
Chiar dacă are 31 de ani, varianta transferului lui Iulian Tameş pare să le convină cel mai mult celor din conducerea alb-violeţilor, deoarece acesta ar putea sosi la Poli liber de contract, ceea ce ar însemna că singurele cheltuieli vor fi legate de contractul fotbalistului. Sosirea lui Tameş la Poli este foarte posibilă şi în condiţiile în care Dinamo Bucureşti, club cu care acesta a negociat în ultima perioadă, nu a mai dorit să-şi asigure serviciile acestuia. Iulian Tameş a evoluat la mai multe echipe importante din România în ultimii zece ani, printre care Rocar Bucureşti, Dinamo, Naţional Bucureşti sau FC Argeş. Mijlocaşul care a fost şi campion naţional cu Dinamo Bucureşti a evoluat pentru câteva luni şi la Alania Vladikavkaz. Fotbalistul de la FC Argeş are şi cinci selecţii în prima reprezentativă de fotbal.
Varianta transferului lui Eric la Poli rămâne şi ea în picioare, avantajul brazilianului de la Gaz Metan Mediaş fiind că este cu şapte ani mai tânăr decât Iulian Tameş. Pentru Eric, Marian Iancu ar trebui să scoată din buzunar o sumă nu mai mică de 400 de mii de euro, aceasta putând fi un impediment în calea aducerii brazilianului la Poli. Eric este un fotbalist sosit în România în urmă cu mai bine de trei ani, în toată această perioadă evoluând doar pentru Gaz Metan Mediaş.

Comentarii

comentarii