Acasă Sport Poli-Gyeongnam: 1-2, după un meci nebun

Poli-Gyeongnam: 1-2, după un meci nebun

387
DISTRIBUIȚI

Sabău, la prima înfrângere din 2010…
Sfârşit de cantonament trist, la Lara, pentru Poli. Bănăţenii au arătat că victoria la scor împotriva austriecilor de la SV Kapfenberg a fost doar un foc de paie. Trupa lui Sabău a dezamăgit, marţi, fiind învinsă de sud-coreeni de la Gyeonganam: 1-2 (0-1). Cu acest eşec, cantonamentul din Turcia a ajuns la final, fotabliştii lui Poli fiind aşteptaţi să se întoarcă miercuri, la ora 13.30, pe Aeroportul Internaţional din Timişoara. Dincolo de rezultat, Poli a avut parte de un meci nebun, cu patru jucători eliminaţi şi ratări monumentale.

Conduşi după ce au avut 10 cornere în 45 de minute…

Ca şi în partida cu austriecii de la Kapfenberg, încheiată cu o victorie concludentă: 6-1 pentru Poli, Sabău a uitilizat două formaţii total diferite în cele două reprize ale amicalului cu Gyeongnam. Timişoara a început cu: Supici, Bonfim, Luchin, Nibombe, Maxim, Curtean, Alexa, Bourceanu, D. Goga, Parks şi Vazquez în prima repriză. Coreeni au luat meciul în serios încă de la început şi doar ghinionul i-a făcut să nu deschidă scorul încă din minutul 2, după o imensă ratare din interiorul careului. Imediat după ce Alexa a primit un galben pentru tragere de tricou, coreeni au deschis scorul, în minutul 12, cu un şut din mijlocul careului. Bonfim şi Luchin au şansa egalării, dar ratează pe rând. Poli controlează jocul, dar nici Vazquez, scăpat pe contratac, nu reuşeşte să marcheze. Curtean, Goga şi Nibombe ratează şi ei bune oportunităţi de a egala, până la sfârşitul primei reprize. Deşi condusă, doar în prima repriză Poli a avut nu mai puţin de 10 cornere.

Final nebun cu patru cartonaşe roşii

Sabău schimbă toată garnitura după pauză şi Poli intră în teren cu o echipă nouă: Taborda, Da Costa, Mera, Brezinsky, Artiom Karamyan, Chiacu, Scutaru, Ionescu, Arman Karamyan, Magera şi Mejia. Arman Karamian, jucătorul care probabil nu va mai prinde nici un meci oficial pentru Poli, ratează prima ocazie a reprizei secunde. Timişoara reuşeşte să egaleze abia în minutul 52. Tiago Costa finalizează din careu o acţiune comună a lui Mejia şi Ionescu. Un singur minut avea însă să fie egalitate. În minutul 53, Mera comite un fault în careu, în urma căruia este şi eliminat, iar coreeni marchează din penalty. Urmează un final nebun, în care atât Scutaru, cât şi Luchin văd roşu în faţa ochilor. Şi un coreean primeşte cartonaşul roşu pentru un gest nesportiv. Pentru că a fost vorba de un amical, jucătorii eliminaţi au putut fi înlocuiţi după 2 minute de alţi colegi. Timişoara a dominat clar finalul meciului, dar Mejia, în minutul 90, cu o reluare peste poartă, a pus punct speranţelor bănăţenilor într-un rezultat onorabil.

Comentarii

comentarii